Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Inger Olsson och Madeleine Nobs framför ett av de första BoKlok områdena.

​Historien om BoKlok – De tre kvinnorna som förverkligade visionen

Många känner till att BoKlok är ett samarbete mellan Skanska och IKEA, ursprungligen initierat efter en idé av IKEAs grundare Ingvar Kamprad. Konceptet, som kombinerar de båda anrika svenska företagens erfarenheter, resulterar i hem med god design, funktion och kvalitet.

Jan Egerstedt

Jan Egerstedt ny produktutvecklingschef på BoKlok

Sedan årsskiftet arbetar Jan Egerstedt som ny produktutvecklingschef på BoKlok. ​Jan är utbildad byggnadsingenjör och kommer tidigare från konsultsidan, där han under 20 års tid skaffat sig en bred erfarenhet av smarta designlösningar. Dessutom har han tagit med sig många lärdomar av det komplexa i att lösa kundens alla önskemål från ett konstruktivt, ekonomiskt och hållbart perspektiv.

BoKlok Solbacka och kundansvarig säljare i projektet, Johan Stenis.

​I Norrtälje bor några av Sveriges nöjdaste bostadskunder!

I bostadsrättsföreningen BoKlok Solbacka i Norrtälje bor några av Sverige mest nöjda bostadskunder. De hann precis innan årsskiftet ge sitt omdöme, i Prognoscentrets årliga branschmätning. Resultatet blev 84 i nöjd kund-index, att jämföra med branschgenomsnittet på 72.

Historien om BoKlok - Ingvar Kamprads vision

Historien om BoKlok - Ingvar Kamprads vision

BoKlok grundades 1996 och var då en klar uppstickare i bostadsbranschen. Ingvar Kamprad, mannen bakom idén till BoKlok, hade en vision om att bygga det nya folkhemmet och att alla skulle ha samma chans att bo bra. I snart 25 år har BoKlok arbetat för att skapa hem för de många människorna, allt i Ingvar Kamprads anda.

Magdalena Andersson, produktionschef i BoKloks fabrik i Gullringen.

​Intern rekrytering stärker BoKloks fabrik i Gullringen

Magdalena Andersson är en av de anställda i BoKloks fabrik i Gullringen, sedan 12 år tillbaka. Nu har Magdalena tagit ett kliv i sin yrkesmässiga utveckling, och från att ha varit tillförordnad produktionschef sedan oktober 2019, tillträder hon nu tjänsten permanent.

BoKloks kunder hjälper Stadsmissionen att hjälpa.

BoKloks kunder skänker drygt 120 000 kr till Stadsmissionen

Kunderna i BoKloks bostadsprojekt ges möjlighet att svara på en undersökning om kundnöjdhet som Prognoscentret skickar ut, några veckor efter inflyttning samt efter två års boende. Våra kunders feedback är otroligt viktig för oss, och för att motivera till fler insända svar, lovade vi 2019 att skänka 100 kronor per inkommet svar till Stadsmissionen. Svaren genererade totalt lite drygt 120 000 kr.

Juvall Jungman och Maria Forssell från BoKlok tar emot priset för "bästa projekt" vid Prognoscentrets NKI-seminarium tidigare idag.

​Sveriges nöjdaste kunder bor i BoKlok Tornseglaren, Höganäs

Resultaten för Prognoscentrets branschmätning för bostadsutvecklare 2019, ”Sveriges nöjdaste kunder”, är nu tillkännagivna – och det enskilda projekt som fick högst NKI var BoKlok Tornseglaren i Höganäs. Det betyder att Sveriges nöjdaste kunder har betalat lite mindre för sitt boende!

Visa mer