Gå direkt till innehåll
Illustration av kommande BoKlok-område i Storbritannien.
Illustration av kommande BoKlok-område i Storbritannien.

Nyhet -

BoKlok i Storbritannien utser modulbyggnadstillverkaren TopHat för att leverera de första brittiska bostäderna

BoKlok UK har utsett den teknologidrivna modulbyggnadstillverkaren TopHat att leverera en del av det första produktutbudet för BoKlok i Storbritannien.

Avtalet kommer att löpa på fem år under vilka TopHat kommer att tillverka hus med två och tre sovrum för leverans till BoKlok. Likt alla BoKlok-projekt kommer husen att vara tillverkade av trä och ha viktiga BoKlok-egenskaper så som naturligt ljus, låg energiförbrukning och fast inredning från IKEA. Alla bostäder kommer att vara certifierade enligt BOPAS (Building Offsite Property Assurance Scheme).

TopHat valdes som partner på grund av sitt arbete, och engagemang, för kvalitet och hållbarhet. Deras precisionsledda Modern Methods of Construction (MMC) -teknologi är den första i sitt slag och de bygger med hållbara material i fabriker för att producera högkvalitativa bostäder snabbt.

- Vi är väldigt glada över att få arbeta med TopHat. Vi delar samma ambition – att få in innovation och hållbarhet på den brittiska bostadsmarknaden. Våra två företag kompletterar varandra bra: TopHat med hög nivå av automatiserad tillverkningskompetens och BoKlok med över 20 års erfarenhet av att utveckla och tillverka bostäder. Vi tror att TopHat kommer att bidra till vår långsiktiga vision och framgång och hjälpa oss att tillhandahålla högkvalitativa bostäder i hållbara material, genom moderna konstruktionsmetoder, för människor med vanliga inkomster, säger Graeme Culliton, Country Manager, BoKlok UK.

- Vi är väldigt stolta över att BoKlok valt TopHat baserat på kvaliteten på vårt arbete. Vår senaste teknikplattform bidrar till våra effektiva tillverkningsprocesser och gör det möjligt för oss att leverera kvalitet till lägre kostnad. Vi ser fram emot att arbeta med BoKlok, när de inom kort kommer att leverera sina första hem i Storbritannien, säger Jordan Rosenhaus, Chief Executive på TopHat.

De första projekten för BoKlok i Storbritannien kommer att byggas i Bristol och Peacehaven, där planeringsarbetet just nu pågår. Med förbehåll för beviljat bygglov, förväntas försäljningen för dessa hem starta under andra kvartalet 2021. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll