Gå direkt till innehåll
​BoKlok bjuder in till Digitala Almedalen

Nyhet -

​BoKlok bjuder in till Digitala Almedalen

Bostäder och samhällsbyggande står i fokus när programmet för Digitala Almedalen nu släppts. Sextio livesända programpunkter anordnas av femtio olika organisationer. Fokus för BoKlok under dagarna blir bostadskrisen och hållbar samhällsutveckling.

Almedalsveckan i Visby är en av Sveriges viktigaste mötesplatser för samtal mellan samhällsaktörer, politiker och medborgare. I år blir den inte av, men istället arrangeras Digitala Almedalen c/o Boinstitutet, i samarbete med BoKlok och Stellar Capacity. Digitala Almedalen äger rum den 29 juni, 30 juni och 1 juli. Det blir en samlingsplats för politiker, organisationer och andra intresserade att mötas i digitala seminarier, intervjuer och mingel.

Under de tre dagarna arrangerar 50 inbjudna organisationer över 60 programpunkter – alla med fokus på samhälls- och bostadsfrågor. Programmet blir ett tvärsnitt av de viktigaste bostadsfrågorna i Sverige just nu. BoKlok arrangerar två programpunkter under Digitala Almedalen.

Bostadskrisen i Coronapandemins spår
Coronapandemin har ställt mycket på ända. Redan före utbrottet var bostadsbehovet stort för de med vanlig plånbok och gapet mellan utbud och behov riskerar nu att ytterligare späs på. Hur kan vi säkra ett bostadsbyggande för alla utifrån rådande omständigheter?
Måndagen den 29 juni 9.20-9.50

Den hållbara (bo)staden – hur möter vi dagens och framtidens utmaningar
Bostäder är så mycket mer än fyra väggar. Städer är så mycket mer än hus, gator och torg. Det handlar om att skapa livsmiljöer där människor trivs och utvecklas. Både idag och i framtiden. Så hur bör vi planera våra miljöer för att möta nya utmaningar, som till exempel klimathotet eller epidemier? Vilka kvaliteter behöver finnas i våra hem, de kvarter vi bor i, och i staden, för att uppnå en hållbar livsmiljö?
Måndagen den 29 juni 11.25-11.55

I de två panelerna syns bl.a. Thomas Sandell, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Martin Grander, Åsa Kallstenius och den internationella gästen Paul Smith, cabinet member med ansvar för boende, från Bristol City Council, England.

- Det viktigaste för oss är att det politiska samtalet får möjlighet att fortsätta, trots rådande samhällssituation. Vi ser Digitala Almedalen som ett viktigt steg i den riktningen, och som en stor möjlighet att kunna hålla frågan på bordet och siktet ställt framåt, säger Magdalena Stadler, projektledare Public Relations & Public Affairs på BoKlok.

Digitala Almedalen c/o Boinstitutet går av stapeln 29 juni, 30 juni och 1 juli. Hela arrangemanget livesänds och kommer att kunna följas på boinstitutet.se/almedalen. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll