Gå direkt till innehåll
Hållbarhet x 4
Hållbarhet x 4

Nyhet -

Hållbarhet x 4

Säg hållbarhet, och du tänker kanske främst på miljön och ekologisk hållbarhet. Det gör vi på BoKlok med. Men vi lägger också mer i begreppet. Vi menar att allt vi bygger ska vara socialt, ekonomiskt, miljömässigt och tekniskt hållbart. Hållbarhet x 4, kallar vi det.

Allt BoKloks arbete utgår från Agenda 2030 - FNs globala mål för hållbar utveckling. Våra analyser visar att vi på olika sätt bidrar till många av målen, men för vissa mål har vi möjlighet att bidra lite extra mycket till en positiv utveckling. Vi möjliggör nämligen ett hållbart boende, med smarta energi- och livsstilslösningar bl.a. genom att…

…installera solceller i alla våra nybyggda lägenhetsprojekt, införliva IKEAs Smarta Hem-funktioner och sätta laddstolpar för elbilar i bostadsområdena som vi bygger.

…minimera klimatavtrycket under själva byggnationen genom att bygga i en kontrollerad, industrialiserad miljö där väldigt lite går till spillo, och genom att välja att bygga huvudsakligen i trä - det mest klimatvänliga byggmaterialet.

…utbilda om hur man kan leva resurs- och klimatsmart i de hem vi bygger samt att uppmuntra till delningsekonomi. I allt fler av våra projekt planeras exempelvis för färre parkeringsplatser till förmån för bilpooler, och gemensamma redskapsbodar för att redskap som används sällan ska kunna delas, istället för att köpas av var och en.

- Vi bygger i trä och våra hus har redan nu halva klimatpåverkan i jämförelse med ett genomsnittligt hus, sett ovanför grunden, säger Sara Brantvall, hållbarhetsansvarig på BoKlok. Men vi nöjer oss inte där, utan jobbar systematiskt med att sänka all vår klimatpåverkan. Solceller är kanske det mest konkreta bidraget för att minska fotavtrycket under husens livstid, men vi använder även t.ex. utrustning med låg vattenförbrukning och utvecklar för att bättre kunna ta hand om takavvattning i området för att vara rustade för framtidens mer extrema väder, 

Hållbarhet genomsyrar helt enkelt i princip allt vi gör här på BoKlok, och det är vi stolta över. Vi tänker hållbart i alla led och alla dagar i veckan. Under vecka 41 har BoKlok, som en del av Skanskagruppen, dock lite extra fokus på hållbarhet i samband med det interna initiativet Gröna veckan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll