Gå direkt till innehåll
Jan Egerstedt
Jan Egerstedt

Nyhet -

Jan Egerstedt ny produktutvecklingschef på BoKlok

Sedan årsskiftet arbetar Jan Egerstedt som ny produktutvecklingschef på BoKlok. Jan är utbildad byggnadsingenjör och kommer tidigare från konsultsidan, där han under 20 års tid skaffat sig en bred erfarenhet av smarta designlösningar. Dessutom har han tagit med sig många lärdomar av det komplexa i att lösa kundens alla önskemål från ett konstruktivt, ekonomiskt och hållbart perspektiv. De senaste sex åren har Jan varit chef på WSP i Helsingborg där han i sin roll arbetat mycket operativt och drivit ett flertal större projekt – något som enligt Jan gett honom en stark förankring till verksamheten.

Då Jan nu kliver in i BoKloks värld med sina erfarenheter ser han det som ett naturligt steg i rätt riktning.

- Hela idén med att kunna erbjuda ett hållbart och prisvärt boende för alla är stort i sig. Att dessutom få vara del i att utveckla och förfina en redan bra produkt, att med små förändringar optimera och effektivisera, känns väldigt stimulerande. Speciellt när man som jag har 20 års erfarenhet av enbart ”engångsprojekt”. För visst har man tänkt tanken ibland vid avslutade projekt att ”om vi fått lov att göra detta en gång till så kunde vi ha vi gjort det så här istället...”.

Marcus Hedman, Chef produkt på BoKlok, är Jans närmaste chef och den som ansvarat för rekryteringen. Han är speciellt nöjd med att ha Jan ombord med tanke på de utmaningar BoKlok står inför, i form av nya produkter som utvecklas för den brittiska marknaden och ett nytt digitalt arbetssätt för produktutveckling som ska implementeras.

- Jans långa erfarenhet av projektering och som ledare i byggkonsultbranschen kommer att bli ett mycket värdefullt tillskott för oss i produktutvecklingsarbetet, där vi just nu utvecklar flera nya hållbara produkter i en effektiv digital miljö, säger Marcus Hedman.

Beata Hansson, HR Business partner på BoKlok, har coachat Marcus vid rekryteringen. Hon nämner också Jans erfarenheter av digitalisering som bidragande till att han valdes för rollen.

- Det var en rolig rekrytering med många kvalificerade kandidater som sökte till rollen och där Jan var den som stod ut i mängden och kändes helt rätt. Utöver produktutveckling kommer Jan även att kunna bidra mycket till BoKloks digitala resa, då han i tidigare roller varit drivande gällande BIM-utveckling, säger Beata Hansson. Det ska bli väldigt roligt att följa Jan på hans kloka resa hos oss! 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll