Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Jonas Davidsson, Håvard Olav Hansen och John Wärnelius - mottagare av Agne Sandberg Foundation stipendium.

Stipendium delas ut till BoKloks anställda

Anställda inom Skanskakoncernen och därmed BoKlok, har möjlighet att få stipendier för yrkesrelaterade studier. Nu kan vi, ännu en gång, glatt meddela att det finns BoKlok anställda bland mottagarna av stipendium för 2022.

Bilden är en illustration.

BoKloks satsning i Norrland får skjuts av vinst i markanvisningstävling i Gävle

I en markanvisningstävling för Östra Kungsbäck, Gävle, har BoKlok utsetts som vinnare i det största delområdet. BoKloks bidrag har ett tydligt hållbarhetsfokus och kreativa lösningar för områdets utmaningar. Markanvisningen ger goda förutsättningar för BoKloks vidare utveckling i norra Sverige.

Bilden är en illustration av Grönhult, Sege Park i Malmö.

BoKlok plusenergipilot Grönhult utmanar energikraven

BoKlok ska bygga flerfamiljshuset Grönhult i Malmö, som med flertalet innovativa och hållbara lösningar, kommer att producera mer energi än vad det gör av med. Grönhult blir därmed ett plusenergihus och hamnar dessutom på nära 90 % under dagens energikrav för nybyggda bostäder.

Bilden är en illustration av hur ett nybyggt kvarter med BoKlok radhus kan se ut.

BoKlok bygger 27 klimatsmarta radhus i Mölletorp, Karlskrona

Hållbara material och solceller på alla taken är några av satsningarna i BoKloks kommande bostäder i stadsdelen Mölletorp i Karlskrona. BoKlok är först ut med ett nytt kvarter med 27 radhus. Totalt planerar kommunen för 300 bostäder i området.

Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, Elias från Pilängskolan och Niclas Bagler, Executive Vice President och landschef BoKlok Sverige tog tillsammans första spadtaget.

Stort intresse för BoKloks spadtag i Karlslund, Landskrona

Ett första spadtag har tagits för ytterligare hållbara hem och trygga BoKlok-kvarter i området Karlslund i Landskrona. BoKlok fortsätter därmed bidra till att området går vidare på den förvandlingsresa som staden har initierat. En av de boende fick dessutom själv chansen att fatta tag i spaden, för att markera starten för BoKloks nya radhus.

Niclas Bagler, Landschef & EVP, BoKlok Sverige

BoKlok välkomnar Andreas Carlson som ny bostadsminister

Statsminister Ulf Kristersson har idag presenterat sin regering med Andreas Carlson (KD) som ny bostadsminister. BoKloks VD, Jonas Spangenberg lyfter fram två centrala delar efter dagens regeringsförklaring, förslaget om startlån för förstagångsköpare och kopplingen mellan landet och staden för att kunna bygga bostäder för människor med vanliga inkomster.

Exempel på 3D-bild av ett vardagsrum i en BoKlok-lägenhet.

Gediget samarbete med IKEA bakom BoKloks nya interiörbilder

BoKlok är ett bostadskoncept utvecklat Skanska och IKEA tillsammans. Arvet från möbelföretaget märks i den fasta inredningen som alltid kommer från IKEA i alla BoKlok-hem. Kopplingen syns även när det handlar om aktuell inredning i alla visningshem samt i 3D-bilder. I dagarna rullas nya bilder ut med helt ny möblering från IKEA.

Illustrationsbild av BoKlok Ambra, Gånsta i Enköping.

Nu får fler möjligheten att bo klokt i Enköping

Fredagen den 7 oktober är det säljstart för ytterligare hållbara BoKlok-lägenheter i Gånsta, Enköping. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning om lägenheterna. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sitt nya hem, och utesluter budgivning. Beräknad inflyttning är vintern 2023/2024.

Bilden är endast en illustration och visar inte nödvändigtvis hur färdigställda småhus och område kommer att se ut.

BoKlok ny aktör på bostadsmarknaden i Köping

I området Västra Sömsta i Köping är BoKlok ny bostadsutvecklare och först ut att lämna in bygglov för området med 40 radhus och parhus i bostadsrättsform. Byggstart är planerad till efter sommaren, med beräknad inflyttning hösten 2024.

Illustration av BoKloks lägenheter i kvarteret Silvermalmen, Sala.

Nu startar BoKlok försäljningen av nytt bostadskvarter i Sala

Torsdagen den 15 september startar försäljningen av BoKlok-lägenheter på nya Norrmalm i Sala. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till oktober, med beräknad inflyttning sommaren 2024.

Visa mer