Gå direkt till innehåll
Bilden är en illustration av hur ett nybyggt kvarter med BoKlok radhus kan se ut.
Bilden är en illustration av hur ett nybyggt kvarter med BoKlok radhus kan se ut.

Pressmeddelande -

BoKlok bygger 27 klimatsmarta radhus i Mölletorp, Karlskrona

Hållbara material och solceller på alla taken är några av satsningarna i BoKloks kommande bostäder i stadsdelen Mölletorp i Karlskrona. BoKlok är först ut med ett nytt kvarter med 27 radhus. Totalt planerar kommunen för 300 bostäder i området.

- Vi bygger alla våra hem i trä vilket ger väldigt låg klimatpåverkan. Dessutom bygger vi med moderna metoder i fabrik, med minimalt spill. Det gör att ett hem från oss är klimatsmart på mer än ett sätt och samtidigt kan vi hålla priserna nere, säger Simon Wedeborg, Projektchef på BoKlok.

Samtliga radhus får solceller på taken och kan därmed producera egen förnybar el. Husen får även laddstolpar för laddning av elbil.

- Mig veterligen är vi den första bostadsutvecklaren som installerar solceller och laddstolpar i alla bostäder i ett nybyggnadsprojekt här i Karlskrona. Det känns bra att hjälpa kunderna på vägen till att bo och leva mer hållbart och samtidigt kunna minska sina elkostnader, säger Simon Wedeborg.

För att kunderna ska känna sig trygga med att köpa en bostad från BoKlok ingår ett trygghetspaket.

- Vi förstår att det är ett stort beslut att köpa en bostad, speciellt i de tuffa tider vi befinner oss i nu. Vårt trygghetspaket innebär bland annat att köparen av en BoKlok-bostad aldrig förlorar mer än 25 000 kr om man behöver hoppa av köpet, säger Simon Wedeborg.

Likt alla hem från BoKlok säljs bostäderna rättvist via en öppen turordningsdragning, som gör att budgivning utesluts i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa. Skulle någon bostad inte bli såld i slutändan, köper BoKlok den så att bostadsrättsföreningen inte lider ekonomiskt.

BoKlok planerar byggstart till våren 2023 med beräknad inflyttning vår/sommar 2024 och kvarteret ska heta BoKlok Ofelia. Husen kommer att ha 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan med liten trädgård och förråd, samt laddpunkt för elbil på uppfarten. I närheten finns friluftsområde, gångavstånd till kollektivtrafik, mataffär, skola och förskola samt lekplatser.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll