Gå direkt till innehåll
Illustrationsbild av BoKlok Ambra, Gånsta i Enköping.
Illustrationsbild av BoKlok Ambra, Gånsta i Enköping.

Pressmeddelande -

Nu får fler möjligheten att bo klokt i Enköping

Fredagen den 7 oktober är det säljstart för ytterligare hållbara BoKlok-lägenheter i Gånsta, Enköping. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning om lägenheterna. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sitt nya hem, och utesluter budgivning. Beräknad inflyttning är vintern 2023/2024.

BoKlok bygger sedan tidigare hållbara hem i Gånsta, Enköping och kommer nu att bygga ytterligare lägenheter. Det nya kvarteret ska heta Ambra och kommer totalt att bestå av 52 lägenheter fördelat på två säljetapper.

I första etappen byggs 26 lägenheter på två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Priserna startar på 1 495 000 kr med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen på 3 156 kr för en tvårumslägenhet.

- Det känns roligt att starta försäljningen av BoKlok Ambra bredvid vårt snart slutsålda kvarter BoKlok Flinta. Att kunna erbjuda fler smarta och hållbara hem i ett redan så populärt område känns extra härligt, säger Erkki Eilola.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna efter principen ”lika för alla”. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid en öppen turordningsdragning. Via en digital sändning på webben dras turordningslistan som sedan bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre o.s.v. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- På BoKlok arbetar vi med hållbarhet i hela kedjan – från hur vi säljer våra hus till hur vi bygger dem. Vi ska bli klimatneutrala till 2030 och de här husen byggs i trä – det mest hållbara byggmaterialet och med solceller på taken. Det, tillsammans med vår industriella byggmetod, ger oss möjlighet att verkligen kalla bostäderna gröna och dessutom nå vårt ambitiösa klimatmål, säger Erkki Eilola, senior projektchef på BoKlok.

Det nya kvarteret Ambra ligger nära naturområden, förskolor och skolor samt med bra kommunikationer till Enköping centrum. Från Enköping station går det tåg till Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro. Med bil är det 5 minuter till E18.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll