Gå direkt till innehåll
BoKlok vinner markanvisning i Skellefteå – planerar 26 radhus med fokus på hållbarhet

Pressmeddelande -

BoKlok vinner markanvisning i Skellefteå – planerar 26 radhus med fokus på hållbarhet

Nu är det klart att BoKlok har vunnit en markanvisning som utlysts av Skellefteå kommun. Det handlar om 26 radhus som ska byggas med hållbara material och solceller på samtliga hus.

- Skellefteå har en väldigt stark tillväxt och vi är glada att kunna bidra till att lösa behovet av nya bostäder. Vi bygger alla våra hem i trä vilket ger väldigt låg klimatpåverkan. Dessutom bygger vi med moderna metoder i fabrik med minimalt spill och på ett effektivt sätt som halverar byggtiden. Det gör att ett hem från oss är klimatsmart på mer än ett sätt och samtidigt kan vi hålla priserna nere, säger Magnus Pudas, Affärsutvecklare på BoKlok.

Avgörande i BoKloks förslag var hänsynen till platsen i utformningen av kvarteret, prisvärdhet samt den effektiva byggprocessen med endast ett år från byggstart till färdig inflyttning.

- Vi tycker det är roligt att få välkomna Boklok till Skellefteå och vi ser fram emot att få se detta familjevänliga bostadsområde växa fram. I urvalsprocessen var genomförandeförmågan en avgörande aspekt för att snabbt få i gång byggandet eftersom vi har ett stort bostadsbehov framåt, säger Linda Boström mark- och exploateringsingenjör på Skellefteå kommun.

  Bostäderna ska byggas i Ursviken, ett samhälle öster om Skellefteå, endast 5 km från Northvolts kommande fabrik. Byggstart är planerad till våren/sommaren 2023 med förväntad inflyttning 2024.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

  Presskontakt

  Sacha Pardon

  Sacha Pardon

  Presskontakt Presschef 0702-76 34 26

  Relaterat innehåll