Gå direkt till innehåll
Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, Elias från Pilängskolan och Niclas Bagler, Executive Vice President och landschef BoKlok Sverige tog tillsammans första spadtaget.
Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, Elias från Pilängskolan och Niclas Bagler, Executive Vice President och landschef BoKlok Sverige tog tillsammans första spadtaget.

Nyhet -

Stort intresse för BoKloks spadtag i Karlslund, Landskrona

Ett första spadtag har tagits för ytterligare hållbara hem och trygga BoKlok-kvarter i området Karlslund i Landskrona. BoKlok fortsätter därmed bidra till att området går vidare på den förvandlingsresa som staden har initierat. En av de boende fick dessutom själv chansen att fatta tag i spaden, för att markera starten för BoKloks nya radhus.

Landskrona stad har sedan några år tillbaka påbörjat ett arbete för att utveckla bostadsområdet Karlslund. Med bland annat fler gröna ytor och mer blandade bostadsformer ska området förnyas och göras mer attraktivt. BoKlok har tidigare byggt radhus och flerfamiljshus i närheten – kvarteren Pilkronan samt Pilkvisten, och nu är det dags för kvarteret Månstenen. Här ska ytterligare 30 hållbara hem i form av bostadsrätter, vara färdigställda efter sommaren 2023.

Speciellt inbjudna att närvara vid det första spadtaget var elever i femte klass från närliggande Pilängskolan och kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad, Torkild Strandberg samt blivande boende i Månstenen.

För eleverna började dagens event med en guidad presentationsrunda utanför byggstängslet. Eleverna fick höra hur planeringen av projektet gått från skrivbordet till de grävningar som nu görs inför montaget av färdiga moduler av trä från en modern husfabrik. Det gav eleverna en chans att bli inspirerade av de olika yrken som kan vara inblandade i ett byggprojekt.

Några av de som guidade runt från BoKlok var Jessica Hallberg, senior projektchef samt Maria Forssell, projektledare. De är ansvariga för projektet och eniga om att chansen att få träffa människorna i området är mycket givande:

- Kontakten med de boende i området är alltid något av det bästa med byggtiden. Det är då vi får möjligheten att skapa oss en uppfattning om hur man lever och verkar i området, vilket ger en bra inblick och en samtidig bekräftelse på att BoKlok har ett boendekoncept som passar för de många människorna, säger Jessica Hallberg.

Torkild Strandberg underströk hur viktigt det här spadtaget är för Landskrona stad:

- Att området nu får ytterligare trivsamma kvarter är av stor vikt och det gör mig riktigt glad. Det visar på den vidareutveckling vi arbetar för i Karlslund och jag ser fram emot att få se det färdiga resultatet från BoKlok även här, sa Torkild Strandberg.

För Niclas Bagler som besökt platsen innan BoKlok påbörjade projekt Månstenen, kändes det extra positivt:

- För BoKlok är det här precis det vi arbetar för – att skapa inte bara hållbara hem för de många människorna, utan även hållbara områden med mycket plats för gemenskap och trygghet. Vi är minst lika glada och tacksamma för att vi får fortsätta vara med på resan för att göra Karlslund ytterligare trivsamt och attraktivt, sa Niclas Bagler.

  Vid rundans slut var det dags för kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och Niclas Bagler, Executive Vice President på BoKlok och landschef Sverige, att fatta tag i spaden. Det gjordes tillsammans med en elev utvald av Pilängskolan – Elias, vilket visade sig bli lite speciellt. Elias berättade att han är en av de som ska flytta in i ett av radhusen med sina föräldrar och syskon, så för honom blev det därför extra kul att få göra ett spadtag.

  Dagens event avslutades med en gemensam lunch med korv med bröd, som lät sig väl smakas av såväl elever, blivande boende som personal från BoKlok samt Skanska Väg och Anläggning.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Jacob Birkeland

  Jacob Birkeland

  Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

  Relaterat innehåll