Gå direkt till innehåll
Illustration av BoKloks lägenheter i kvarteret Silvermalmen, Sala.
Illustration av BoKloks lägenheter i kvarteret Silvermalmen, Sala.

Pressmeddelande -

Nu startar BoKlok försäljningen av nytt bostadskvarter i Sala

Torsdag den 15 september startar försäljningen av BoKlok-lägenheter på nya Norrmalm i Sala. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till oktober, med beräknad inflyttning sommaren 2024.

I Sala ska BoKlok bygga en första etapp med 20 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 1 650 000 kr med en månadsavgift på 3436 för en tvårumslägenhet.

- Vi bygger stora delar av våra hus på ett modernt och innovativt sätt – inomhus i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt vara prisvärda. Samtidigt minskar vi vår miljö- och klimatpåverkan och husen skyddas från väder och vind under byggprocessen, säger Erkii Eilola, senior projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som har anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta i en digital turordningsdragning, som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt får alla samma chans att köpa.

- Vi är väldigt glada att bygga på nya Norrmalm i Sala. Tidigare har det nästan bara funnits hyresrätter här, så det är lite extra kul att kunna erbjuda bostadsrätter. Dessutom utan budgivning som trissar upp priserna! På så sätt hoppas vi kunna bidra till området och vara med och skapa en hållbar utveckling här. Vi ser fram emot säljstarten och hoppas att alla får möjlighet att köpa den bostad de vill ha, säger Erkki.

Det nya kvarteret i Sala kommer att kallas BoKlok Silvermalmen och ligger i den nya stadsdelen Norrmalm som ligger ca 1,5 km från Sala centrum. Här planeras det för en tät blandad stadsdel med närhet till resecentrum. Det är gångavstånd till busshållplats och järnvägsstation med täta avgångar till Västerås och Uppsala och i närområdet finns skolor. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll