Gå direkt till innehåll
Jonas Davidsson, Håvard Olav Hansen och John Wärnelius - mottagare av Agne Sandberg Foundation stipendium.
Jonas Davidsson, Håvard Olav Hansen och John Wärnelius - mottagare av Agne Sandberg Foundation stipendium.

Nyhet -

Stipendium delas ut till BoKloks anställda

Anställda inom Skanskakoncernen och därmed BoKlok, har möjlighet att få stipendier för yrkesrelaterade studier. Nu kan vi, ännu en gång, glatt meddela att det finns BoKlok anställda bland mottagarna av stipendium för 2022.

Inom Skanskakoncernen finns stiftelsen Agne Sandberg Foundation,vars syfte är att främja studier som utvecklar yrkeskunskaperna. Stipendier delas ut vartannat år och för två år sedan var det första gången som BoKloks anställda utnämndes som mottagare. Bland de glada stipendiaterna denna gång hittar vi återigen BoKlok anställda: Håvard Olav Hansen, Financial Manager i BoKlok Norge samt Jonas Davidsson, Digitisation Leader och John Wärnelius, Construction Supervisor i BoKloks husfabrik i Gullringen, Sverige.

- Att våra anställda fortsätter utvecklas genom bland annat studier är något vi aktivt uppmuntrar till, då det är en viktig del av BoKloks egen fortsatta utveckling. Det gör mig därför glad att vi kan välkomna ytterligare mottagare av Agne Sandberg Foundation stipendium bland våra anställda, säger Aija Harju, Senior Vice President Human Resources, BoKlok.

    Alla tre stipendiater är överens om att utnämnandet är en stark drivkraft för vidareutveckling. De ser många fördelar med att studera medan man arbetar.

    Håvard Olav Hansen, som genomför en Master of Business Administration (MBA) i Technology Management, förklarar att han med hjälp av sina studier vill förstå sina kollegors områden vidare:

    - Bakgrunden till mina studier är att jag i diskussioner kände ett behov av att förstå mer om IT-system och digitala lösningar. Jag bestämde mig därför för att gå kurser inom teknologi och inom kort ska jag påbörja min avhandling i min MBA. Den hoppas jag kunna göra med koppling till BoKlok, säger Håvard Olav Hansen.

    Studier i LEAN Production på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm ligger bakom stipendierna som Jonas Davidsson och John Wärnelius mottar. LEAN Production är, kort sagt, en metod för att maximera produktionen och produktkvaliteten och är på så vis till nytta för den kontinuerliga utvecklingen av BoKloks husfabrik i Gullringen.

    Jonas Davidsson avslutade sin utbildning i våras och är tacksam för att ha fått möjligheten att växa:

    - Jag har kunnat genomföra mina studier medan jag arbetar, vilket jag är mycket glad för. Det är ett bevis på att BoKlok som arbetsgivare satsar på utvecklingen av sina anställda. Jag använder dagligen de verktyg jag har fått via studierna, vilket är värdefullt för produktionen och jag kommer fortlöpande gå utbildningar för att främja vår digitaliseringsresa, säger Jonas Davidsson.

    För John Wärnelius, som får stipendiet för sitt aktiva sökande av nya kunskaper för ledarutveckling och personlig utveckling, pågår studierna inom LEAN Production. För honom ger stipendiet ett extra motiv:

    - Att få motta Agne Sandbergs stipendium är inspirerande och glädjande. Det är även en stark drivkraft för att fortsätta vidareutvecklas, avslutar John Wärnelius.

    Agne Sandbergs stiftelse grundades 1953 för att hedra den framlidne Agne Sandberg, tidigare VD för Skanska. Stiftelsens syfte är att ge stipendier inom Skanska avsedda att användas för studier för att utveckla yrkesfärdigheter.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier

    Kontakter

    Jacob Birkeland

    Jacob Birkeland

    Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

    Relaterat innehåll