Gå direkt till innehåll
Illustration av de nya husen i BoKlok Dahlian, med egna uteplatser som vetter mot fin utsikt och natursköna omgivningar.
Illustration av de nya husen i BoKlok Dahlian, med egna uteplatser som vetter mot fin utsikt och natursköna omgivningar.

Pressmeddelande -

Försäljningsstart av BoKloks nya kvarter med rad- och kedjehus i Häljarp, Landskrona

Onsdagen den 5 maj startar BoKlok försäljningen av en andra etapp med bostäder i Häljarp utanför Landskrona. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta på den livesända säljstarten med turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja bostad. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning till sommaren 2022.

I Häljarp, mellan Landskronavägen och Saxån, har BoKlok redan påbörjat bygget av en första etapp med lägenheter. Nu är det dags för en ny etapp med 25 rad- och kedjehus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen uteplats, utvändigt förråd och uppfart med plats för två bilar. Husen säljs som bostadsrätter med ett pris från 2 245 000 kr för ett radhus, och från 2 595 000 kr för ett kedjehus. Månadsavgiften är cirka 4990 kr, med en uppskattad driftskostnad på cirka 1750 kr/månad.

- Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen! Vi har redan börjat bygga den första etappen här i Häljarp, med lägenheter som var väldigt populära, och nu är det alltså dags för rad- och kedjehus. Att det är så många i Häljarp som verkar intresserade av oss känns kul, och det betyder ju att det finns ett stort behov av bostäder för människor med vanliga plånböcker. Att kunna erbjuda det, och att de dessutom är smart och hållbart byggda, är ju en härlig känsla! säger Maria Forssell, byggledare på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta i en livesänd säljstart där en offentlig turordningsdragning bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa.

- Vi vet att det är en stor investering att köpa en bostad. För att så många som möjligt ska ha möjlighet att köpa ett nytt hem av oss har vi sänkt förskottsbeloppet på våra hus från 50 000 kr till 10 000 kr hela juni ut. På så sätt, och genom att hålla våra generellt låga priser, hoppas och tror vi att husen kommer sälja minst lika bra som vår första etapp med lägenheter, säger Linda Jansson, säljare på BoKlok.

Det nya kvarteret, BoKlok Dahlian, kommer att ligga med naturskönt läge mellan Saxån och Landskronavägen, precis bredvid de tidigare byggda lägenheterna från BoKlok. I närområdet finns flera skolor och förskolor och mataffär och sportanläggningar ligger på gångavstånd. Till Häljarps station är det 1,5 km, och närmsta busshållplats ligger tvärs över gatan från de kommande husen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll