Gå direkt till innehåll
Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!
Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

Blogginlägg -

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.

Vidare är det ett både tryggt och enkelt sätt att köpa bostad på. Bostaden kostar vad vi säger att den ska kosta. Det blir ingen budgivningskarusell, och inget prutande heller - hur spännande sådant än må vara. Hos BoKlok behövs alltså inga vassa armbågar. Det enda kunden måste är att vara på plats vid säljstarten och lämna sin turordningsanmälan i lådan. Sedan är det turen som avgör resten.

Skillnaden på lotteri och turordningsdragning?
Det annorlunda försäljningssättet med turordningsdragningen skapar ofta uppmärksamhet i media och genererar inte sällan fina artiklar i lokalpressen. Tyvärr omnämns förfarandet ofta (felaktigt) för lottning, lotteri eller lottdragning, när det i själva verket är en turordningsdragning som hålls.
Vad är det då för skillnad på ett lotteri och en turordningsdragning? Jo, ett lotteri hålls för att slumpvis dra en vinnare (eller flera) utan någon annan motprestation (ex svar, slogan eller motivering) än att delta med sin lapp/lott. Vid ett lotteri vinner du också något, och det finns speciella regler kring just lotterier i Lotterilagen. BoKloks turordningsdragning är vårt sätt att upprätta en rättvis lista utifrån vilken deltagarna erbjuds möjligheten att välja och köpa en bostad - de vinner alltså inte en bostad genom att delta vid säljstarten, och däri ligger den största skillnaden mellan lottning och turordningsdragning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll