Gå direkt till innehåll
Magdalena Andersson, produktionschef i BoKloks fabrik i Gullringen.
Magdalena Andersson, produktionschef i BoKloks fabrik i Gullringen.

Nyhet -

​Intern rekrytering stärker BoKloks fabrik i Gullringen

Magdalena Andersson är en av de anställda i BoKloks fabrik i Gullringen, sedan 12 år tillbaka. Nu har Magdalena tagit ett kliv i sin yrkesmässiga utveckling, och från att ha varit tillförordnad produktionschef sedan oktober 2019, tillträder hon nu tjänsten permanent.

Att kunna rekrytera internt ser vi på BoKlok som en styrka och en otrolig möjlighet att kunna lyfta och stärka medarbetare i deras utveckling. Dessutom behålls viktig kunskap inom företaget.

Robert Gurbin, fabrikschef för BoKloks fabrik i Gullringen, är väldigt nöjd med tillsättningen av Magdalena Andersson som ordinarie produktionschef:

- Magdalena är en tydlig och uppskattad ledare, både av medarbetare, kollegor och chefer. Jag har stora förhoppningar om hennes fortsatta arbete och tror verkligen att hon kommer bidra positivt till den utveckling som vår fabrik nu står inför, säger Robert.

Bredd och djup 

Magdalena har 12 års erfarenhet från produktionslinjen i BoKloks fabrik, vilket innebär att hon konkret varit med och byggt de bostäder som sedan blir hem för människor med vanliga jobb och plånböcker. Magdalenas roller har gått från yrkesarbetare till lagledare och sedan flödesledare, vilket innebär att Magdalena har en djup kunskap om industriell produktion av bostäder och är väl införstådd med BoKloks koncept och de hem som byggs. Samtidigt har hon många idéer om hur verksamheten kan utvecklas i framtiden:

- Det jag ser fram emot mest i min nya roll är faktiskt att få möjlighet att vara delaktig på ett annat plan, att verkligen få möjlighet att driva och påverka utvecklingen av vår verksamhet här i Gullringen, säger Magdalena.

Magdalena har i grunden en examen inom fysisk träning och har under sina år på BoKlok också fått möjligheten att gå ledarskapsutbildning inom ramarna för Skanska, som är en av BoKloks ägare. Parallellt med sitt arbete har Magdalena också haft förtroendeuppdrag som skyddsombud på arbetsplatsen.

Personlig utveckling i fokus

Magdalenas resa mellan olika roller och ansvarsområden har följts av ett stort engagemang och ökade kunskaper. Den är ett fint exempel på en organisk utveckling av en medarbetare som ligger i linje med BoKloks värderingar om medarbetarutveckling och rekrytering.

- Att vara produktionschef är ett väldigt spännande uppdrag, samtidigt som det är en utmaning - framförallt i dagsläget med den omfattande utbyggnad som sker av fabriken samtidigt som den dagliga verksamheten måste fortsätta utan avbrott, säger Magdalena.

Just utmaningar är dock inte främmande för Magdalena som ser det som en möjlighet att utvecklas i både stort och smått, och att då växa som både person och medarbetare. Det som motiverar Magdalena mest är däremot inte utmaningen som sådan:

- Att bidra till någon annans utveckling är det jag känner mig mest motiverad av, och tycker är det roligaste inom mitt arbete. Att arbeta tillsammans som ett lag är viktigt, och mitt arbetsmotto är faktiskt att allt går att lösa - tillsammans, avslutar Magdalena.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll