Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Solceller monteras på BoKlok Skölden i Gävle.

Solceller ingår nu i vår standard

Tre av BoKloks nybyggda lägenhetshus har hunnit få solceller installerade, och fler ska det bli. Sedan ett par år tillbaka har vi arbetat för att solceller ska bli en självklar del av våra lägenhetsbostäder och nu är vi äntligen där.

Hållbarhet x 4

Hållbarhet x 4

Säg hållbarhet, och du tänker kanske främst på miljön och ekologisk hållbarhet. Det gör vi på BoKlok med. Men vi lägger också mer i begreppet. Vi menar att allt vi bygger ska vara socialt, ekonomiskt, miljömässigt och tekniskt hållbart. Hållbarhet x 4, kallar vi det.

Illustration av interiör i de nya BoKlok-hemmen i England. Observera att bilden är en illustration och att ändringar kan förekomma i slutgiltigt utförande.

​BoKlok planerar för 200 hem i Bristol, England

Under våren tog BoKlok klivet in på den engelska marknaden för att bygga hållbara hem till ett lågt pris även för britterna. Idag nåddes en viktig milstolpe för BoKlok UK, då Bristol City Council godkände planerna för BoKloks första brittiska projekt - 200 hem i området Airport Road i Bristol.

Jonathan och pappa Johan Borg, inköpschef BoKlok.

Att plantera tjugotusen granar

BoKloks inköpschef Johan Borg spenderade nyligen en helg i estländska Maidla, några mil söder om Tallinn, för att vara med och plantera tjugotusen små granplantor. Arrangemanget stod en av BoKloks samarbetspartners, Harmet Modular Houses, för.

Bättre tillsammans - för att alla ska komma hem efter arbetsdagen, i samma skick som de gick till arbetet på morgonen.

"Bättre tillsammans" - vägen mot nollvisionen

I mars i år gjorde sex ministrar i den svenska regeringen gemensam sak i att lyfta upp det viktiga arbetet mot dödsolyckor på arbetsplatser och tillsammans arbeta för att förhindra ytterligare dödsfall. I dialog med myndigheter och relevanta aktörer ska regeringen synliggöra och arbeta för att bryta den negativa trenden med antalet dödsolyckor i arbetet.

BoKlok Esplananden, Upplands Väsby

BoKloks mest hållbara projekt ligger i Upplands Väsby

BoKloks projekt Esplanaden i Upplands Väsby är ett av Skanskas 16 mest hållbara projekt – i världen. De sextiotre lägenheterna värms upp av bergvärmepumpar som försörjs med förnybar energi från solceller och husens material, kemikalier och vattenhantering har minimal miljö- och klimatpåverkan. Exempelvis med minskad dricksvattenanvändning i drift.

En av BoKloks annonser i den marknadsföringskampanj som var med tävlade i Columbi Ägg.

​BoKlok tar hem diplom i reklamtävlingen Columbi Ägg!

BoKlok blev tidigare i år nominerade till Columbi Ägg, tidningen Dagens Samhälles pris för bästa reklamkampanj riktad mot offentliga beslutsfattare. Av 134 genomförda kampanjer i tidningen under 2018, var 13 st. med och tävlade om det prestigefyllda priset. Idag avgjordes tävlingen och BoKlok blev stolta diplommottagare.

​BoKlok en av finalisterna i Nordic Digital PR Awards!

​BoKlok en av finalisterna i Nordic Digital PR Awards!

Igår arrangerades Nordic Digital PR Awards av Mynewsdesk. Priset premierar digitalt PR-arbete för Mynewsdesks alla kunder i Sverige, Norge, Danmark & Finland. För andra året i rad var BoKlok nominerade. Föregående års vinst återupprepades inte, men likväl togs ett diplom hem i kategorin Digital Storyteller.

Sara Brantvall, miljöspecialist BoKlok

BoKlok på väg mot klimatneutralitet

Sedan tio månader tillbaka jobbar Sara Brantvall som miljöspecialist på BoKlok. Hennes uppdrag? Gör BoKlok klimatneutrala!

Fotomontage: Hus på löpande band och Jerker Lessing, FoU-chef på BoKlok.

Hus på löpande band?

BoKloks industriella byggprocess är ett tvärfunktionellt arbetssätt som utgår från livet som skall levas på platsen. En process som i sin förutbestämdhet gör det möjligt att förena form, funktion, kvalitet och hållbarhet till ett pris som många har råd att betala.

Visa mer