Gå direkt till innehåll
Fotomontage: Hus på löpande band och Jerker Lessing, FoU-chef på BoKlok.
Fotomontage: Hus på löpande band och Jerker Lessing, FoU-chef på BoKlok.

Nyhet -

Hus på löpande band?

BoKloks industriella byggprocess är ett tvärfunktionellt arbetssätt som utgår från livet som skall levas på platsen. En process som i sin förutbestämdhet gör det möjligt att förena form, funktion, kvalitet och hållbarhet till ett pris som många har råd att betala.

BoKlok har under de senaste tjugo åren byggt fler än 10 000 prisvärda och hållbara hem tack vare den industriella byggmetoden. Varje projekt längs vägen har bidragit till vår utveckling, flexibilitet och den know how vi idag besitter kring industriellt byggande.

- Att bygga industriellt handlar inte om att bygga hus på löpande band. Om industriellt byggande utvecklas på rätt sätt, och fokus flyttas från produktion till produkt, kommer det att vara en del i lösningen av såväl klimatfrågor som bostadsbrist, säger Jerker Lessing, forskning- och utbildningschef på BoKlok

”Vi bör utnyttja vårt försprång medan vi kan”
Och Sverige är också världsledande när det kommer till industriellt byggande. Det är frukten av industrins utveckling tillsammans med riktad forskning inom området som har gett oss det försprånget. Men det händer spännande saker internationellt och nya aktörer accelererar i exempelvis USA och Storbritannien.

- Vi bör utnyttja vårt försprång medan vi kan, säger Jerker Lessing. Den internationella marknaden finns där ute och med den ökande digitaliseringen är BoKlok på väg mot en ännu mer effektiv byggprocess och snabbare väg till färdiga bostäder.

- Vår industriella process och prefabricering ger oss också en förutbestämdhet kring kvalitet och prisläge som gör att vi på riktigt kan sätta kunden i fokus. Och att våra kunder är nöjda med sina bostäder och kvaliteten de håller fick vi nu återigen bekräftat då vi för andra året i rad vann första priset i en oberoende branschmätning om nöjdast bostadskunder.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Professor Robert Burgelman, Margot Sutherland och BoKloks FoU-chef Jerker Lessing utanför BoKloks kontor i Malmö

Jerker Lessing om Stanford-forskarnas besök: "De ser BoKlok som unika"

​I veckan hade BoKlok återbesök av två forskare från Stanford University. Forskarna besökte oss första gången redan förra sommaren, och då fick de lära sig grunderna om BoKlok (vem vi är, vad vi gör och hur vi bygger). Det besöket resulterade i en omfattande företagsbeskrivning av BoKlok som nu ska användas i undervisningen av ingenjörsstudenter vid Stanfords motsvarighet till Handelshögskolan.