Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​Höga markpriser ger höga boendekostnader

​Höga markpriser ger höga boendekostnader

Inköp av mark är ofta en tung kostnadspost för bostadsutvecklare – inte minst i våra större svenska städer. När kommunal tomtmark säljs sker det allt som oftast till högstbjudande, vilket i sig är rimligt och fullt begripligt – men hur påverkar det bostadsmarknaden?

Kamil Kudłacz stärker upp BoKloks solcellssatsning i ett halvår.

BoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogram

BoKlok är ett dotterbolag inom Skanskakoncernen, och som ett sådant får de anställda ta del av samma förmåner, utbildningar och utbytesprogram mm. som Skanska-anställda får. Ett av de spännande personalutbytesprogrammen inom företaget heter Skanska Unlimited, och via det har BoKlok fått förstärkning i sex månader från Skanska Polen.

Personerna på bilden har ingen koppling till innehållet.

Studenter gillar BoKlok, och vi gillar studenter!

På BoKlok finns det många spännande frågeställningar att dyka ner i och vi står just nu i fokus för tre examensarbeten vid tre olika svenska universitet. Från norr till söder.

BoKlok är nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018

BoKlok nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018

För andra året i rad är BoKlok nominerade till Mynewsdesks Nordic Digital PR Award. Förra året vann vårt nyhetsrum förstapriset i kategorin Newsroom of the year i stenhård konkurrens med 30 andra nominerade nyhetsrum. I år är vi nominerade i kategorin Digital Storyteller.

En av annonserna i BoKloks nominerade marknadsföringskampanj

​BoKlok nominerade till Columbi Ägg!

Columbi Ägg är tidningen Dagens Samhälles pris för bästa reklamkampanj riktad mot offentliga beslutsfattare. I år har 13 bidrag – av totalt 134 genomförda kampanjer i tidningen under 2018 - nominerats till priset. BoKloks markkampanj ”Låt allemansrätten gälla på bostadsmarknaden”, framtagen tillsammans med reklambyrån Ekros & Hultberg, är ett av de 13 nominerade bidragen.

BoKlok bygger för gemenskap genom att skapa trygga kvarter där människor med olika bakgrunder och åldrar dels har råd att bo, och dels trivs ihop.

”Alla ska ha råd att bo bra i sin egen hållbara bostad”

Att bygga socialt hållbara bostadsområden är avgörande för att människor ska må bra, men också för att samhället ska vara tåligt. Ett socialt hållbart samhälle är starkt, förändringsbenäget och anpassat för de som faktiskt bor där. För oss på BoKlok är hållbarhetstänket med i alla led.

Jeanette Thörncrantz Madsen, analyschef på BoKlok

Bostadsbrist och rekordutbud samtidigt – hur går det ihop?

Under de senaste 10 åren har ordet bostadsbrist varit ständigt återkommande i samhällsdebatten. 84 procent av Sveriges kommuner menar att de lider av bostadsbrist - trots att byggtakten de senaste åren har varit på rekordnivå. Då är frågan, hur kan det vara så?

Så här såg det ut när BoKlok var på plats under Almedalsveckan 2017

BoKlok på plats i Almedalen i sommar!

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg. Som vanligt kommer BoKlok att vara på plats i norra hamnen i Visby. Vi tar med oss vårt visningshus och där diskuterar vi situationen på bostadsmarknaden och svensk bostadspolitik. Vi deltar gärna även i andras debatter och seminarier.

Magdalena Stadler, Hanna Sjöström och Sacha Pardon från BoKlok var på plats i Stockholm för att ta emot priset i Digital PR Awards.

​BoKlok vinnare av Digital PR Awards!

Igår arrangerades Digital PR Awards av Mynewsdesk, ett pris inom digitalt PR-arbete. För nyhetsåret 2017 var 30 företag nominerade i tio olika kategorier och BoKlok blev vinnare i kategorin "Bygg & fastighet".

Amorteringskravet cementerar bostadsmarknaden – BoKloks VD på GP Debatt

Amorteringskravet cementerar bostadsmarknaden – BoKloks VD på GP Debatt

Bostadspolitiken borde sträva mot att människor i våra förorter får större möjlighet att äga sitt eget boende och att de därigenom kan sänka sina boendekostnader. Det nya amorteringskravet motverkar detta i bland annat Angered, skriver Jonas Spangenberg, VD på Boklok på GP Debatt.

Visa mer