Gå direkt till innehåll
Solceller monteras på BoKlok Skölden i Gävle.
Solceller monteras på BoKlok Skölden i Gävle.

Nyhet -

Solceller ingår nu i vår standard

Tre av BoKloks nybyggda lägenhetshus har hunnit få solceller installerade, och fler ska det bli.

Sedan ett par år tillbaka har vi på BoKlok arbetat för att solceller ska bli en självklar del av våra lägenhetsbostäder och nu är vi äntligen där.

Med de tre första husprojekten, som har försetts med mellan 80 och 150 paneler vardera, är vi nu glada över att kunna säga att solceller tillhör vår standard.

Vi räknar med att panelerna kommer att producera i snitt 700kWh solel per år och lägenhet, vilket motsvarar ungefär 350 mil med en elbil, eller 3500 timmar i soffan framför en LCD-TV.

Vad innebär solcellerna för BoKloks kunder?

-Kalkylen går ut på att solcellerna ska vara kostnadsneutrala och inte medföra någon merkostnad. Vi hade kunnat sätta fler solceller per lägenhet, men då hade vi fått höja månadskostnaden för våra kunder och det vill vi inte, säger Refik Salievski, tekniskt ansvarig för solceller på BoKlok.

Varför har BoKlok valt att satsa på solceller?

-Solelen är förnybar och bidrar till att våra hus får en lägre klimatpåverkan under sin totala livstid, vilket är en viktig pusselbit i arbetet med att minska vår totala klimatpåverkan, från fabrik till färdiga bostäder, säger Refik Salievski.

Mer info:

Solelen kommer att användas till hushållsel, fastighetsel, lite export samt i de fall det går till uppvärmning.

Solceller som standard avser våra lägenhetshus i Sverige och arbetet fortsätter nu med att etablera solceller även på våra enfamiljshus samt i Norge och Finland.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll