Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Parhus från ett liknande BoKlok projekt.

Boklok tar socialt ansvar i Rosengård

Rosengård i Malmö kommer få ett tillskott av 41 radhus i bostadsrättsform när BoKlok bygger i området. Boklok vill bidra till ett socialt hållbart Malmö. I projektet har en social agenda väglett dialogen med staden och lett till att BoKlok i projektets genomförande bland annat kommer att erbjuda praktikplatser till arbetssökande, skapa naturliga mötesplatser och samarbeta med skolor i området.

Kedjehus i trä från BoKlok

Internationellt intresse för svenskt träbyggande

Sverige är världsledande på industriellt träbyggande och får i veckan internationellt besök av en grupp byggföretagare och forskare som kommit hit för att lära sig om ämnet. Besökarna kommer bland annat från Storbritannien, USA och Nya Zeeland.

Drottning Silvia sken ikapp med solen vid invigningen av SilviaBo

Silvia sken som solen när demenshem invigdes

I lördags var det pompa och ståt när Drottning Silvia äntligen invigde SilviaBo på Drottningholm - och därmed blev hennes vision verklighet. Bakom projektet står Silviahemmet och BoKlok som samverkat för att skapa ett klokt boende för människor med demenssjukdom. Drottningen har själv varit mycket delaktig i utvecklingen av projektet och sken som solen när det var dags att klippa invigningsbandet.

BoKlok på plats i Almedalen 2016

​BoKlok i Almedalen

Nu närmar sig årets stora politiska mässa, Almedalen. BoKlok kommer som vanligt att vara på plats i norra hamnen i Visby. I vårt hus diskuterar vi situationen på bostadsmarknaden, vem det egentligen byggs bostäder för, industriellt och hållbart byggande och hur kommuner och byggföretag tillsammans kan arbeta för att skapa fler hem. Vi deltar gärna även i andras debatter och seminarier.

Winsun i Kina bygger numera femvåningshus med hjälp av 3D-printer. FOTO: Wisun

Är 3D-utskrift framtidens byggteknik?

Möjligheterna inom 3D-utskrift bara växer. Tekniken tog fart redan 1990, men sedan flera av de viktigaste patenten löpte ut för några år sedan har antalet möjligheter blivit större - nu är det verklighet att skriva ut ett hus!

BoKlok säljledare Kim Holmgren fanns på plats vid morgonens prisutdelning och fick äran att ta mot diplomet

BoKlok på delad bronsplats i kampen om branschens nöjdaste kunder 2016

Under morgonen höll Prognoscentret årets NKI*-seminarium på Spårvagnshallarna i Stockholm. Bäst i branschen bland nybyggnadsproducenter/projektutvecklare 2016 var HSB Bostad (NKI 79), och JM knep andraplatsen (NKI 78). Riktigt glädjande var att BoKlok också hamnade på prispallen - det blev delad bronsplats tillsammans med Ikano Bostad med NKI-resultatet 77.

Totalt fanns nästan 150 personer på plats på Ta-själv-lagret på IKEA Furuset för att anmäla intresse för de totalt 27 bostäderna som ska byggas i Kløfta

Kløftas klokaste köpte allt vid säljstarten i helgen!

I helgen som gick var det säljstart på IKEA Furuset i Norge. Två planerade bostadsområden i Kløfta, en tätort i Ullensaker kommun nära Gardermoens flygplats, säljstartades samtidigt. Samtliga 12 lägenheter och 15 radhus som ska byggas i de två projekten hittade sina ägare samma dag eftersom man passade på att även skriva kontrakten vid säljstartstillfället.

Elbussen Älvan får rulla vidare under hela 2017 - tack vare bland annat BoKlok

Grön julklapp till de boende i Älvängen

Elbussen Älvan kommer rulla vidare i Älvängen även under 2017 - tack vare bland annat BoKlok som stöttar kommunens satsning på grön kollektivtrafik tillsammans med Veidekke. Det skriver Alekuriren i en artikel i går. BoKlok har hittills sålt 230 bostäder - 126 lägenheter och 104 par- och kedjehus - i Kronogården i Älvängen.

Väldigt stor uppslutning på IKEA Barkarbys ta-själv-lager där säljstarten för BoKlok Esplanaden gick av stapeln i måndags

Stort sug efter BoKlok i Upplands Väsby

I november säljstartades två områden med BoKlok bostäder i Upplands Väsby - BoKlok Påskvippan i Frestaby och mörkgröna BoKlok Esplanaden i Eds Allé. Totalt rör det sig om 114 lägenheter med inflyttning vid årsskiftet 2017/2018 resp våren 2018. Och förhandsintresset har varit enormt - totalt anmälde drygt 2500 personer sitt intresse för att bo klokt i Upplands Väsby inför de båda säljstarterna.

Karolina Koch (t v) och Karin Lindeberg vid prisutdelningsceremonin i går

BoKlok miljökoordinator Årets Framtidsbyggare 2016

Under en prisutdelningsceremoni igår prisades Karolina Koch och Karin Lindeberg av Stiftelsen för utveckling av energieffektivt byggande med priset Årets Framtidsbyggare i kategorin "Årets talang".

Visa mer