Gå direkt till innehåll
Karolina Koch (t v) och Karin Lindeberg vid prisutdelningsceremonin i går
Karolina Koch (t v) och Karin Lindeberg vid prisutdelningsceremonin i går

Nyhet -

BoKlok miljökoordinator Årets Framtidsbyggare 2016

Under en prisutdelningsceremoni igår kväll prisades Karolina Koch och Karin Lindeberg av Stiftelsen för utveckling av energieffektivt byggande med priset Årets Framtidsbyggare i kategorin "Årets talang". Priset fick de för sitt examensarbete som bär titeln "Miljömässigt hållbara material för bostadshus – en miljösystemanalys med livscykelperspektiv för BoKloks bostäder" - en uppsats som utreder vilken miljöpåverkan olika byggmaterial har.

- Jag har läst till vivilingenjör i ekosystemteknik vid Lunds Tekniska Högskola, och nu är jag anställd på BoKlok som miljökoordinator, berättar Karolina Koch. Under prisceremonin höll jag och Karin en kort presentation av vårt examensarbete.

Årets Framtidsbyggare är en stiftelse som delar ut priser till personer som gjort särskilda insatser för att bidra till energieffektivt byggande. Priset delades ut i samarbete med Lunds universitet och Fastighetsvärlden.

Stiftelsen ska lyfta frågan om ett energieffektivt och hållbart byggande i Sverige på ett bredare plan för att uppmuntra fler aktörer inom branschen att komma med nya idéer och initiativ.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269