Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

BoKlok i Sydsvenskan 24 oktober 2016

BoKlok i Sydsvenskan - ”Byggmodellen som snabbt skapar bostäder”

"Byggmodellen som snabbt skapar bostäder" - så lyder rubriken i en artikel om BoKlok i Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad i dag den 24 oktober. Jonas Spangenberg, VD BoKlok, pekade på att industriellt byggande kan snabba på bostadsbyggandet och sänka priserna.

Att bygga med industriella och smarta metoder sänker kostnaderna rejält.

BoKlok i SR:s serie "Hur ska vi bo?"

BoKlok lyfts fram som exempel på att det går att bygga till lägre priser i Sveriges Radios programserie "Hur ska vi bo?". Priset eller hyrorna är centralt för att lösa bostadskrisen, något som bostadsforskaren Anna Granath Hansson pekar på i intervjun då hon framhåller att industriellt byggande är en viktig faktor för att få ner priserna på bostäder.

Glada kunder på inflyttningsdagen

BoKlok filmserie om försäljningsprocessen nu komplett

Sedan säljstarten av projektet BoKlok Sommarlusten på IKEA Malmö i november 2014 har BoKlok följt några familjer längs försäljningsprocessens gång. Det har blivit totalt sex filmer i serien: Intresseanmälan, Kundkväll, Säljstart, Avtalskväll, Väntan och Inflyttning.

BoKlok Tomtberget i Norsborg

En del av lösningen på Sveriges bostadsutmaning finns i miljonprogrammet

I en artikel i Byggindustrin idag, 8 september 2016, pratar professor Hans Lind, KTH, om möjligheterna att bygga bort bostadsbristen genom att förtäta med nya bostäder i miljonprogramsområden. BoKlok har visat att det är en alldeles utmärkt idé och att Hans teorier om hur folk vill bo stämmer i bl.a. Biskopsgården, Norsborg, Visättra och Fisksätra.

Stor uppslutning på IKEA Bäckebol vid turordningsdragningen för BoKlok Älvringen som ska byggas i Älvängen

Höstens första BoKlok säljstart lockade 5 hushåll per bostad

På tisdagskvällen höll BoKlok höstens första säljstart på IKEA Bäckebol i Göteborg. Säljstarten gällde 50 parhus i Älvängen i Ale kommun. Totalt lockades 248 hushåll till IKEA för att lämna en turordningsanmälan och hålla tummarna.

”Bostadsbristen kan lösas redan i dag” – debattartikel i Dagens Samhälle

”Bostadsbristen kan lösas redan i dag” – debattartikel i Dagens Samhälle

”Regeringen presenterade i dag (red. förra veckan) förslag för att öka bostadsbyggandet. Det är en bra början och ambitionshöjning, men kommer ta tid att omsätta till verkligt resultat. Många säger att det inte går att bygga billigt utan stora reformer – men motsatsen bevisas varje dag”, skriver BoKlok VD Jonas Spangenberg.

BoKlok huset hittar du på Strandvägen i Norra hamnen, bredvid Kallis

Programmet för BoKlok i Almedalen färdigt - fokus på lösningar

Nu finns BoKlok kompletta program för Almedalsveckan publicerat på boklok.se. Förmiddagarna är inriktade på seminarier kring teman som markfrågans betydelse för att lösa bostadskrisen och huruvida industrialiserat byggande skulle kunna vara en lösning på bostadsbristen. På eftermiddagarna debatterar de bostadspolitiska talespersonerna möjliga lösningar på bokrisen - och lämnar problemen därhän.

Skanskas koncernchef Johan Karlström och vice vd Anders Danielsson i samspråk med Anna Johansson, produktionsledare, vid rundvandring i husfabriken i Gullringen igår.

Skanskas koncernledning vill växla upp produktionen i BoKlok

Skanskas koncernchef, Johan Karlström, och vice vd samt ansvarig för byggverksamheten i norden, Anders Danielsson, besökte igår BoKlok husfabrik i Gullringen utanför Vimmerby. Besöket hade sin bakgrund i att Skanska nu vill utveckla bostadsproduktionen i BoKlok ytterligare.

BoKlok hann med tre säljstarter trots kort vecka

BoKlok hann med tre säljstarter trots kort vecka

Trots en kort vecka hann BoKlok med tre säljstarter. Totalt var det 86 framtida hem i både lägenhets- och radhusform som släpptes till försäljning på IKEA Uppsala och IKEA Helsingborg.

Social hållbarhet i fokus vid marktilldelning i Rosengård

Social hållbarhet i fokus vid marktilldelning i Rosengård

Ca 45 bostadsrättsradhus ska uppföras av BoKlok vid Rosengårdsfältet i Malmö. Markanvisningen för marken intill Botildenborgs vattentorn innehåller flera sociala klausuler om riktade insatser främst mot barn och unga samt personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Målsättningen med de sociala hållbarhetsaktiviteterna är att motverka utanförskap och främja sysselsättningen.

Visa mer