Gå direkt till innehåll
Parhus från ett liknande BoKlok projekt.
Parhus från ett liknande BoKlok projekt.

Nyhet -

Boklok tar socialt ansvar i Rosengård

Rosengård i Malmö kommer få ett tillskott av 41 radhus i bostadsrättsform när BoKlok bygger i området. Boklok vill bidra till ett socialt hållbart Malmö. I projektet har en social agenda väglett dialogen med staden och lett till att BoKlok i projektets genomförande bland annat kommer att erbjuda praktikplatser till arbetssökande, skapa naturliga mötesplatser och samarbeta med skolor i området.

Södra Botildenborg ligger i östra delen av Rosengårdsfältet intill Botildenborgs vattentorn - här dominerar hyresrätter och utbudet av bostadsrätter är lågt. 

- Vi är väldigt glada över att vara med och utveckla ett socialt hållbart Malmö. Radhusen kommer möjliggöra en annan bostadsform i ett område som annars är dominerat av hyresrätter. Vi har tidigare byggt i liknande områden i andra delar av landet och här har våra bostäder skapat flyttkedjor och möjligheter till en boendekarriär i samma område, säger Magnus Persson, affärsutvecklare på BoKlok

Förbättringar av parkområdet och upprustning av Rosengårdsfältets odlingsområde är en av flera insatser som Malmö stad kommer göra för att lyfta området. Området kommer ha gemensamma parkeringsytor, en ny lekplats och en ny gata genom området. Här planeras även en fruktlund och park med promenadslinga.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll