Gå direkt till innehåll
Illustration av de nya husen i BoKlok Diamanten på Bäckby, Västerås.
Illustration av de nya husen i BoKlok Diamanten på Bäckby, Västerås.

Pressmeddelande -

Nu sätter BoKlok spaden i marken i Bäckby centrum, Västerås

Om ungefär ett år står det nya bostadsområdet BoKlok Diamanten klart på Bäckby. Bostäderna har redan börjat byggas inomhus i fabrik men nu startar markarbetet på plats i Västerås. Tisdagen den 1 oktober tar BoKlok första spadtaget för de nya hemmen.

I Bäckby centrum ska BoKlok bygga 48 lägenheter och 8 radhus. Bostäderna säljstartades i vintras och kommer att stå klara för inflyttning hösten 2020.

- Det lummiga gröna stråket som kommer att vara kärnan i nya Bäckby är redan invigt och en ny fotbollsplan är på plats. Därför känns det roligt att vi nu äntligen kan påbörja markarbetena för våra bostäder. Vi blir första byggherre att starta byggandet på plats, och redan om ett år kan våra köpare flytta in! säger Andreas Melén, affärsutvecklare på BoKlok.

Tisdagen den 1 oktober kl. 12.00, hälsas alla besökare välkomna av Jonas Spangenberg, VD BoKlok, samt Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande och Jesper Brandberg, fastighetsnämndens ordförande, från Västerås stad. Tillsammans med Rösegårdsskolans elevråd tas sedan det första spadtaget för det nya bostadsområdet. Under hösten har elever på Rösegårdsskolan arbetat med en matteuppgift kopplat till de nya bostäderna. Uträkningen av denna kommer under dagen att lämnas över till BoKlok som en liten hjälp på vägen i arbetet framåt.

- Våra elever har fått räkna ut hur mycket material BoKloks platschef ska beställa till bygget, med ritningar som underlag. Detta har varit en bra insikt i de arbetsuppgifter som en platschef på ett bygge har, och en fin och tydlig koppling mellan skola och arbetsliv. Vid spadtaget kommer vi att överlämna beräkningarna till platschefen, säger Maria Ruth, rektor på Rösegårdsskolan.

Under evenemanget kommer IKEA Västerås att finnas på plats och bjuda på korv med bröd. Anmälan till evenemanget sker till karin.engsner@boklok.se, skriv ”Första spadtaget BoKlok Diamanten” i ämnesraden.

Tid: Tisdagen den 1 oktober kl. 12-14

Plats: Smältverksgatan 195, Västerås

På Bäckby planeras totalt 450 nya bostäder, aktivitetsområden, nya torg och parkstråk. Ombyggnationen på Bäckby är en satsning av flera olika aktörer. Mimer, Ikano bostad och BoKlok utvecklar Bäckby tillsammans med Västerås stad. Stadsdelen ska utvecklas med ett varierat utbud av boendeformer och prisnivåer. I utbyggnadsprojektet finns en social agenda som ska bidra till fler jobb för Bäckbybor, bättre social sammanhållning och en ökad trygghet i stadsdelen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration av gårdssida med gemensamma grönytor. I förgrunden syns radhusen och i bakgrunden lägenhetshus, BoKlok Diamanten på Bäckby, Västerås.

​Nu säljs 56 kloka bostadsrätter på Bäckby i Västerås

På tisdag, den 19 februari, startar försäljningen av lägenheter och radhus från BoKlok, på Bäckby. Säljstarten kommer att ske på IKEA Västerås. Alla intresserade kan lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19, och strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning i de nya hemmen är sommaren 2020.