Gå direkt till innehåll
Illustration av den gemensamma innergården i BoKlok Rubinen, Bäckby, Västerås.
Illustration av den gemensamma innergården i BoKlok Rubinen, Bäckby, Västerås.

Pressmeddelande -

BoKlok kommer tillbaka till Bäckby, Västerås, med 36 hem

På Bäckby centrum i Västerås ska BoKlok bygga ytterligare 36 bostadsrätter. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021. Byggandet av de nya hemmen har redan startats och beräknad inflyttning är hösten 2022.

- Vår första etapp är slutsåld så vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda ännu fler hem på Bäckby centrum. Vi är ensamma om att bygga bostadsrätter här, vilket kompletterar den befintliga bebyggelsen och skapar möjligheter för fler att få äga sitt boende, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

De nya bostäderna byggs som bostadsrätter och kommer att ha två, tre, fyra eller fem rum med en yta på 55, 72, 85 kvm respektive 117 kvm. En gemensam innergård byggs med gröna ytor och möjlighet för grannar att mötas. Dessutom får alla bostäder en egen uteplats i form av balkong eller altan.

- Vi har arbetat fram den gemensamma innergården utefter visionen att ha en lummig och grönskande yta för de boende att träffas och umgås på. Här finns till exempel bärbuskar att njuta av på sommaren, samt en pergola och en grillplats för grannar att samlas vid. Vid de två entréerna finns grindar som skapar en tydlig inramning av kvarteret och trygghet för de boende, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret på Bäckby kommer att kallas BoKlok Rubinen. På den västra delen av området går Gröna stråket och i närområdet finns både skola, mataffär och goda kommunikationer in till Västerås centrum.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida får möjlighet att delta i en turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa – till fast pris!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration av gårdssida med gemensamma grönytor. I förgrunden syns radhusen och i bakgrunden lägenhetshus, BoKlok Diamanten på Bäckby, Västerås.

​Nu säljs 56 kloka bostadsrätter på Bäckby i Västerås

På tisdag, den 19 februari, startar försäljningen av lägenheter och radhus från BoKlok, på Bäckby. Säljstarten kommer att ske på IKEA Västerås. Alla intresserade kan lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19, och strax efter kl. 19 dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning i de nya hemmen är sommaren 2020.