Gå direkt till innehåll
Ett nytt centrum och fler grönområden kommer göra Bäckby till en ännu bättre att stadsdel att bo i.
Ett nytt centrum och fler grönområden kommer göra Bäckby till en ännu bättre att stadsdel att bo i.

Pressmeddelande -

Tre byggherrar gör gemensam satsning i Västerås

BoKlok, Ikano Bostad, Mimer och Västerås stad inleder en gemensam satsning för Bäckby i Västerås. I en första etapp kommer 400-500 nya bostäder att byggas och det är en stor satsning för utvecklingen av Bäckby centrum.

Den 15 juni beslutade Västerås Stads fastighetsnämnd att BoKlok, Bostads AB Mimer och Ikano Bostad blir byggherrar i Bäckby centrum. Bäckby är en stadsdel som byggdes under 70-talet och är ett område där boende verkligen trivs att bo, staden vill därför utveckla området ännu mer med nytt centrum och fler grönområden.

- Vi är väldigt glada att tillsammans med Mimer och Västerås stad vara med att utveckla stadsdelen Bäckby. Med våra bostadsrätter till överkomliga priser kommer familjer som annars inte haft råd att köpa en bostad få möjlighet till ett nytt eget hem. Vi ser särskilt fram emot att tillsammans med övriga aktörer och staden ta fram en social agenda för ett mer socialt hållbart Bäckby, säger Peter Nyberg, affärsutvecklare på BoKlok.

Satsningen kommer pågå under de närmsta fem åren.

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll