Gå direkt till innehåll
Ludvig högg i och hjälpte Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, och Jonas Spangenberg, VD på BoKlok, när första spadtaget togs för BoKlok Pilkronan i Landskrona.
Ludvig högg i och hjälpte Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, och Jonas Spangenberg, VD på BoKlok, när första spadtaget togs för BoKlok Pilkronan i Landskrona.

Blogginlägg -

"Årets roligaste spadtag" togs i Landskrona när BoKlok Pilkronan invigdes

På Karlslund-området i Landskrona har inga nya bostäder byggts på årtionden. Men nu ska BoKlok bygga 24 radhus i bostadsrättsform. En sådan sak måste naturligtvis firas, och därför gjorde Landskrona stad och BoKlok gemensam sak med ett första spadtag som press och allmänhet var inbjudna till.

Området Karlslund står inför en stor förändring de närmsta åren. Landskrona stad planerar bland annat att bygga ett större vattenland och idrottscentrum men också att försköna hela området med fler grönområden, dagvattendammar och lekplats. Här ska alltså BoKlok bygga 24 radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen trädgård och plats för två bilar på uppfarten. De säljs som bostadsrätter, och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, kommer att bli från 8970 kronor per månad, exkl. amortering.

På plats vid dagens invigning av projektet var kommunalstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och BoKloks VD Jonas Spangenberg. Då första spadtaget skulle tas fick de fin hjälp av lille Ludvig, som självmant högg tag i spadskaftet.

- Årets roligaste spadtag och en historisk händelse när BoKlok bygger radhus i Karlslund, sade Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad med anledning av det gulliga tilltaget av lille Ludvig, som är en av dem som kommer att bo i ett av de kloka radhusen så småningom.

Utöver radhusen i BoKlok Pilkronan planerar BoKlok även för 33 bostadsrättslägenheter i grannområdet Pilkvisten.

- Genom att förnya och förtäta med nybyggda bostäder känner vi att vi bidrar till att utveckla och förbättra Karlslund. Här vill vi bygga mysiga kvarter och trygga miljöer som kompletterar det nuvarande bostadsområdet. För det är ju inte bara i hemmen man lever. Livet mellan husen, som vi gillar att prata om, är minst lika viktigt! Och vi tror att en blandad bebyggelse och gröna, trygga kvarter bidrar till fin grannsämja, sade Jonas Spangenberg. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Alexandra Lundqvist

Alexandra Lundqvist

Head of Communication 010-448 26 62

Relaterat innehåll

Relaterade event