Gå direkt till innehåll
Startskottet för projektet gick i torsdags tillsammans med Västerås stad, Ikano bostad och Mimer
Startskottet för projektet gick i torsdags tillsammans med Västerås stad, Ikano bostad och Mimer

Pressmeddelande -

​BoKlok utvecklar nytt område på Bäckby i Västerås

I stadsdelen Bäckby i Västerås planerar BoKlok att bygga omkring 95 bostadsrätter, i två kvarter med både lägenheter och radhus. BoKloks projekt ingår som en del i en större utveckling av stadsdelen. I området planeras totalt 450 nya bostäder, aktivitetsområden och nya torg och parkstråk. BoKloks första etapp beräknas byggstarta efter årsskiftet 2018/2019, med förväntad inflyttning ett år senare.

- Genom att bygga bostadsrätter på Bäckby vill vi bredda utbudet av upplåtelseformer så att fler Bäckbybor får möjlighet att äga sitt hem utan att behöva lämna sin stadsdel, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Social hållbarhet är ett viktigt inslag i utvecklingen av Bäckby. Västerås kommun har en tydlig ambition att Bäckby ska vara en stadsdel med en rik mångfald och med ett varierat utbud av boendeformer och prisnivåer. Västerås stad och de tre byggaktörerna har arbetat fram en social agenda i en gemensam programförklaring för projektet. Den sociala agendan ska bidra till fler jobb för Bäckbybor, bättre social sammanhållning och en ökad trygghet i stadsdelen.

- Vi vill göra vårt för att bidra till att fler får ett jobb, till exempel genom praktikplatser och samarbeten med andra lokala aktörer, säger Jonas Spangenberg.

Ämnen

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event