Gå direkt till innehåll
Trygga, mysiga kvarter med plats för lek- och grönytor bäddar också för social hållbarhet
Trygga, mysiga kvarter med plats för lek- och grönytor bäddar också för social hållbarhet

Blogginlägg -

BoKlok och social hållbarhet

BoKlok bygger bostäder med fokus på ekonomisk, social, ekologisk och teknisk hållbarhet. Hållbarhet x 4, kallar vi det. Det handlar om att tillgodose dagens behov på ett sätt som tillåter kommande generationer att göra likadant. Det kallar vi klokt!

På BoKlok vilar hållbarhetsarbetet på fyra grundpelare, där social hållbarhet är en. För oss innebär social hållbarhet att bygga trygga kvarter där människor med olika bakgrunder och åldrar har råd att bo och trivs både med varandra och i området – det gillar vi.

BoKlok vill mer än gärna vara med och utveckla miljonprogramsområden. Både för människorna som bor där och för orten i stort är det viktigt att det finns ett varierat utbud av boendeformer, en trygg miljö och att man som boende kan göra bostadskarriär i sitt eget område, i närheten av t.ex. släkt, vänner och barnens skolor. Nybyggda radhus och lägenheter i bostadsrättsform kan vara en viktig pusselbit i ett områdes utveckling.

På Bäckby i Västerås pågår just nu ett sådant utvecklingsarbete där flera aktörer deltar, däribland Boklok. Här ser vi möjligheter för fler människor att få chansen att äga sin egen bostad, samtidigt som de kan stanna nära familj och vänner. BoKlok är stolta över att vara med och förtäta, förändra och förbättra centrala Bäckby.

- Bäckby har otroliga möjligheter. Här bor man med vänner och familj, med gott om fritidsaktiviteter och nära till allt. BoKlok vill möjliggöra för fler Bäckbybor att bo kvar och samtidigt locka nya invånare till stadsdelen. I våra kvarter finner man gemenskap och trygghet. I vårt byggprojekt, BoKlok Diamanten, ordnar vi också med praktikplatser som en del i hållbarhetsarbetet. Många gånger är en praktikplats ett första steg till ett jobb, säger Peter Nyberg, affärsutvecklare social hållbarhet på BoKlok.

Rickard Frykendahl, som arbetar som rekryterare på BoKlok, berättar mer om praktikplatserna och kopplingen till social hållbarhet:

- Just nu är vi i full gång med rekryteringen av den första praktikanten till projektet på Bäckby. Personen vi bestämmer oss för till den här första praktikplatsen kommer att få hjälpa till i dialogen med våra kunder, genom hela kundresan - en mycket viktig del av arbetet inom BoKlok som verkligen bidrar till att skapa hållbara områden så väl som nöjda kunder på sikt. Det ska bli otroligt kul och intressant att få träffa kandidaterna som är nästa steg i processen. I rekryteringen använder vi oss av Jobbpunkt Mimer som är baserade i Västerås. De jobbar mycket med rekrytering till praktikplatser på bl.a. Bäckby, vilket känns extra roligt. Då vet vi att fokus på och aktivt arbete kring social hållbarhet verkligen gör skillnad!

BoKlok har tidigare förtätat och förbättrat bl. a. i Norsborg, Visättra och Jordbro i Storstockholm, Biskopsgården och Angered i Göteborg samt har planer på att bygga radhus i Rosengård i Malmö inom kort.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event