Gå direkt till innehåll
Illustration av balkonger och altaner, BoKlok Rubinen på Bäckby, Västerås.
Illustration av balkonger och altaner, BoKlok Rubinen på Bäckby, Västerås.

Pressmeddelande -

Nu startar BoKlok försäljningen av det andra bostadskvarteret på Bäckby

Tisdagen den 9 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter på Bäckby centrum i Västerås. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Bostäderna är redan byggstartade med beräknad inflyttning redan hösten 2022.

På Bäckby centrum har BoKlok sedan tidigare byggt 56 bostadsrätter. Nu ska ytterligare 36 lägenheter byggas. Lägenheterna kommer att ha två, tre, fyra eller fem rum med en yta på 55, 72, 85 kvm resp. 117 kvm. Priserna startar på 1 225 000 kr, med en månadsavgift till bostadsrättsföreningen på ca 3200 kr för en tvårumslägenhet.

- På Bäckby centrum bor de flesta i hyresrätter men vi ser att det finns ett stort behov av andra boendeformer här. Därför känns det roligt att vi får fortsätta bygga ut Bäckby centrum med ytterligare 36 bostadsrätter. I BoKlok Rubinen, som kvarteret heter, behöver köparna inte heller vänta särskilt länge på att flytta in i sina nya, kloka boenden, då vi planerar inflyttningen redan till hösten 2022, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom turordningsdragning. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en digital sändning, och kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Helt i linje med BoKlok syn på hållbarhet kommer husens tak att utrustas med solceller.

- Solcellerna på taket är vi lite extra stolta över. De kommer att ge ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el, säger Helena Wilroth.

På den västra delen av BoKlok Rubinen går Gröna stråket och i närområdet finns både skola och mataffär. Till Västerås centrum finns det bra kommunikationer, både med buss och cykelvägar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll