Gå direkt till innehåll
Illustration av kök, småhus från BoKlok. OBS! bilden är en illustration och avvikelser kan ske i slutgiltigt projekt.
Illustration av kök, småhus från BoKlok. OBS! bilden är en illustration och avvikelser kan ske i slutgiltigt projekt.

Pressmeddelande -

​Nu är det premiär i Strömstad för hem från BoKlok!

BoKlok, ett gemensamt boendekoncept från Skanska och IKEA, ska bygga 20 par- och radhus i området Mällbydalen i Strömstad. Försäljningen kommer att starta under sommaren 2020 och byggstart är planerad till hösten 2020, med beräknad inflyttning hösten 2021.

BoKlok bygger bostäder för människor med vanliga inkomster, som vill bo bra i hållbara hem. Bakom BoKlok står både Skanska och IKEA, och BoKlok har under snart 25 år byggt drygt 11 000 hem runtom i Sverige.

- Vi har byggt på många ställen i landet, men det är första gången vi bygger i Strömstad, vilket gör det lite extra kul. Vårt koncept bygger ju på att erbjuda hållbara hem som vanliga människor har råd med. Och nu är det alltså dags att sätta spaden i jorden här i Strömstad och att bygga hem i vackra Mällbydalen, säger Johanna Ruul, projektledare på BoKlok.

De kommande par- och radhusen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Alla hus byggs som bostadsrätter med ett pris från 2 295 000 kr, med en månadsavgift på ca 5000 kr.

- Anledningen till att vi kan hålla våra priser nere är genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger våra hus inomhus i fabrik vilket gör att vi kan använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser som minskar både miljöpåverkan och våra kostnader, säger Johanna Ruul.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas husen genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts. På så vis vet man alltid vad det nya boendet kommer att kosta.

Det nya kvarteret i Mällbydalen kommer att kallas BoKlok Sälgen och ligger uppe på höjden med utsikt över skogslandskap, ängar och med närhet till havet. I närområdet finns det både skola och förskola och Strömstad shoppingcenter ligger 2,5 kilometer bort.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.