Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med altaner, egna grästäppor & förråd, BoKlok Kusken i Gunsta, Uppsala.
Illustration av trädgårdssida med altaner, egna grästäppor & förråd, BoKlok Kusken i Gunsta, Uppsala.

Pressmeddelande -

​Ännu fler kloka hem på gång i Gunsta, Uppsala

Tisdag den 17 september startar försäljningen av BoKlok-parhus i Södra Gunsta i Uppsala. Alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan på IKEA Uppsala mellan kl. 17-19. Vid kvällens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Byggstart är planerad till hösten 2019, med beräknad inflyttning hösten 2020.

Nu fortsätter BoKlok att bygga ut Södra Gunsta. Sedan i våras står 32 lägenheter klara och nu ska det byggas 22 parhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med balkong på övre våningen och egen liten trädgård. Det finns plats för två bilar på uppfarten. De kommer säljas som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir från 8950 kronor per månad.

- Stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat och skyddar husen från väder och vind, säger Thomas Marx Norén, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

- Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. På samma gång samlar vi alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar. Det känns såklart himla trevligt, säger Thomas Marx Norén.

Det nya området BoKlok Kusken planeras i ett naturskönt område med många möjligheter till ett rikt friluftsliv, samtidigt som Uppsala centrum inte ligger allt för långt bort. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration över gårdssida med balkong/altan, BoKlok Saturnus.

BoKlok säljer 56 lägenheter i helt ny stadsdel i Uppsala

​På onsdagen den 8 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Fullerö hage utanför Uppsala på IKEA Uppsala. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Vid kvällens slut dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Montage är planerat till december 2017, med beräknad inflyttning sommaren 2018.

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.