Gå direkt till innehåll
Översiktsbild av området där BoKlok nu bygger ytterligare 40 bostadsrättslägenheter, södra Gunsta, Uppsala.
Översiktsbild av området där BoKlok nu bygger ytterligare 40 bostadsrättslägenheter, södra Gunsta, Uppsala.

Pressmeddelande -

Södra Gunsta fortsätter växa med ytterligare 40 eftertraktade lägenheter från BoKlok

I södra Gunsta i Uppsala har BoKlok sedan tidigare byggt flera etapper bostadsrätter, som blev succé hos kunderna. Nu fortsätter BoKlok bygga ut området med 40 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under våren 2022. Beräknad inflyttning är vid årsskiftet 2023/2024.

- Med fyra tidigare etapper av bostadsrätter känner vi oss hemma i området och är glada att nu kunna meddela att vi fortsätter bygga ut södra Gunsta. Vi håller just nu på att färdigställa vårt fjärde kvarter och eftersom efterfrågan var så stor efter de bostäderna, känns det kul att nu kunna erbjuda fler kloka hem här, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm, och byggs som bostadsrätter.

- På BoKlok har vi som mål att bli klimatneutrala till år 2030, i hela kedjan från träden i skogen till kundernas liv i sina nya hem. De här husen, precis som alla hus från BoKlok, byggs industriellt i fabrik, med trä som huvudmaterial – vilket ger oss en god grund för att nå vårt klimatmål och verkligen göra en insats för klimatet, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret i Gunsta kommer att kallas BoKlok Ryttaren och ligger i anknytning till de tidigare fyra etapperna med lägenheter och par- och radhus. Här bor man naturskönt med stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. I närområdet kring det nya kvarteret, finns både förskola, närbutik, plantskola och en restaurang. Närheten till Uppsala gör att man enkelt tar sig dit antingen med bil, kollektivtrafik eller cykel.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en öppen turordningsdragning. Det betyder att alla som anmäler intresse via BoKloks hemsida kommer att få möjlighet att anmäla sig till turordningsdragningen. En turordningslista upprättas sedan som bestämmer i vilken ordning kunder får välja den bostad som passar dem bäst. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll