Gå direkt till innehåll
Illustration över gårdssida med balkong/altan, BoKlok Saturnus.
Illustration över gårdssida med balkong/altan, BoKlok Saturnus.

Pressmeddelande -

BoKlok säljer 56 lägenheter i helt ny stadsdel i Uppsala

På onsdagen den 8 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Fullerö hage utanför Uppsala på IKEA Uppsala. Alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Vid kvällens slut dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Montaget av bostäderna är planerat till december 2017, med beräknad inflyttning sommaren 2018.

I Fullerö hage ska BoKlok bygga 56 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum. Tvårumslägenheten kommer att ha en yta på 53 kvm, trerumslägenheten en yta på antingen 69 kvm eller 70 kvm beroende på lägenhetens placering i huset, och fyrarumslägenheten en yta på 81 kvm. Lägenheterna byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir ca 4700 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Fullerö hage är ett helt nytt område i Uppsala och vi är väldigt glada att vara med och utveckla detta med bostäder som vanliga människor har råd med. I Uppsala finns ett stort behov av lägenheter som vi gärna vill tillgodose, säger Erkki Eilola, projektledare på BoKlok.

BoKlok förtillverkar stora delar av alla hus inomhus i en fabrik, i en kontrollerad och skyddad miljö. På så sätt utsätts inte husen för väder och vind, och miljöpåverkan blir lägre.

- Genom det här tillvägagångssättet kan vi på väldigt kort tid få ett hus på plats vilket gör att våra projekt för det mesta tar mindre än ett år från säljstart till färdiga hus. Våra kunder behöver därför inte vänta länge på sina nya, kloka boenden, vilket känns bra både för oss och för dem, säger Erkki Eilola.

Det nya området, BoKlok Saturnus, planeras att bygga i det natursköna bostadsområdet Fullerö hage som ligger 10 km norr om Uppsala. Här planeras det för totalt 1200 bostäder med varierad bebyggelse. Alla kommer ha skogen runt knuten, möjlighet till ett rikt friluftsliv och nära till sport- och kulturaktiviteter i Storvreta och Uppsala. Här kommer det även att byggas förskola, skola, multiidrottshall och företagspark med handel och service. Stadsbussar och cykelvägar ligger i anslutning till området och bara 1,5 kilometer bort finns pendeltåg som tar dig till Uppsala på 8 min och Arlanda på 35 min. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll