Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration över den kommande BoKlok-bebyggelsen i Gunsta.
Översiktsillustration över den kommande BoKlok-bebyggelsen i Gunsta.

Pressmeddelande -

De första lägenheterna i södra Gunsta till försäljning av BoKlok

Onsdagen den 29 november startar försäljningen av 64 BoKlok-lägenheter i den nya stadsdelen södra Gunsta. Säljstarten kommer att ske på IKEA i Uppsala mellan kl. 17-19, där alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan. När kvällen är slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv.

BoKlok är första byggherre på plats i den nya stadsdelen södra Gunsta och ska totalt bygga uppemot 250 bostäder i 5 olika etapper. Projektet är en del i Uppsala kommuns plan på 1500 bostäder i området. Den första etappen med 64 BoKlok-lägenheter påbörjas under vintern 2017/2018 med beräknad inflyttning våren 2019. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum där tvårumslägenheten är 53 kvm, trerumslägenheten 69 eller 70 kvm beroende på dess placering i huset och fyrarumslägenheten 81 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir från 4642 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

- Uppsala är under stor tillväxt och vi är stolta över att vara med och utveckla ett helt nytt område. Här kan vi erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett bra pris. Nyproduktion är generellt väldigt dyrt men med vår tillverkningsprocess kan vi hålla priserna nere - utan att tumma på kvaliteten. Vi har även uteslutit budgivning så att kunden alltid vet vad det kommer att kosta, säger Timo Lumioja, projektledare BoKlok.

Stora delar av BoKloks bostäder förtillverkas i fabrik vilket skapar effektiva tillverkningsprocesser och gör att slutpriset till kund blir lägre. Samtidigt minskas påverkan på både miljö och klimat. De nya bostäderna i kvarteret BoKlok Droskan kommer att ligga nära serviceutbud och förskola men ha närhet till skog och natur vilket möjliggör ett rikt friluftsliv. I den andra etappen kommer också en ny förskola av typen I ur och skur att byggas tillsammans med ett nytt parkområde.

Södra Gunsta är ett område under utveckling som planeras att bli en hemtrevlig småstad i natursköna omgivningar med nära till mycket. Via väg 282, Almungevägen, nås centrala Uppsala på strax över 10 minuter med bil och 20 minuter med buss. Arlanda ligger runt hörnet och Stockholm är endast en timmes bilfärd bort.

- Det är spännande att vi har byggstart för södra Gunsta. Här planerar kommunen att utveckla området med 1500 nya bostäder som flerfamiljshus, radhus, kedjehus och villor i en lantlig idyll med naturen inpå knuten. Det blir bostäder med hög kvalitet till rimliga priser. Dessutom skapar vi nya mötesplatser, förskola, skola och service i området i takt med att området byggs ut. Gunsta erbjuder en miljö som är unik för Uppsala kommun – med alla beståndsdelar för det goda livet, säger Erik Pelling, kommunalråd Uppsala kommun. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event