Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör, lägenhet från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltig byggnation.
Illustration av interiör, lägenhet från BoKlok. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltig byggnation.

Pressmeddelande -

​Gunsta, Uppsala blir ytterligare 30 BoKlok-lägenheter rikare

Södra Gunsta i Uppsala fortsätter att byggas ut av BoKlok. I vår startar försäljningen av 30 lägenheter. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en livesänd turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Inflyttning i de nya lägenheterna är planerad till våren 2022.

I södra Gunsta har BoKlok byggt både lägenheter och parhus tidigare, och nu byggs ytterligare 30 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter men boendekostnaden är ännu inte framräknad. Att det kommer handla om kloka priser kan ändå lovas.

- Efter flera slutsålda och eftertraktade kvarter så börjar vi känna oss hemma i södra Gunsta. Därför känns det roligt att vi fortsätter att bygga ut området med 30 lägenheter – lika smart planerade som alltid! Som med alla hem från oss är vår grundtanke även här att kunna erbjuda hållbara hem som man ska ha råd att bo bra i, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

Hållbarhet är genomgående när det kommer till planeringen av de nya husen och genom en innovativ byggprocess och att bygga i trä sänks klimatavtrycket för de nya bostäderna. Dessutom kommer husens tak att utrustas med solceller.

- Solcellerna på taket är vi lite extra stolta över. De kommer att ge ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el, säger Helena Wilroth.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Med anledning av Coronaviruset har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, och kunder får då välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Det nya kvarteret i Gunsta kommer att kallas BoKlok Skrindan och ligger i anknytning till de tidigare byggda etapperna med lägenheter och parhus. BoKlok Skrindan ligger naturskönt med stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. I närområdet kring det nya kvarteret finns både förskola, närbutik, plantskola och en restaurang. Till Uppsala tar man sig enkelt med bil, kollektivtrafik eller cykel. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll