Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration över första etappen av den kommande BoKlok-bebyggelsen i Gunsta.
Översiktsillustration över första etappen av den kommande BoKlok-bebyggelsen i Gunsta.

Pressmeddelande -

BoKlok är med och utvecklar helt nytt område i Gunsta, Uppsala

I Gunsta, Uppsala är BoKlok med och utvecklar ett nytt bostadsområde. Första etappen med 64 BoKlok-lägenheter påbörjas under vintern 2017/2018 med beräknad inflyttning våren 2019. Totalt ska BoKlok bygga uppemot 250 bostäder i 5 olika etapper, som en del i Uppsala kommuns plan på 1500 bostäder i området.

De 64 bostadsrätterna blir BoKloks första projekt i det nya utbyggnadsområdet i de södra delarna av Gunsta. Planläggningen av Gunsta sker etappvis och Uppsala kommun beräknar att utbyggnaden av det nya området ska pågå under 15 år. BoKlok är på plats som första byggherre. Totalt ska BoKlok bygga omkring 250 bostäder i 5 etapper och färdigställa ett antal villatomter för försäljning vidare, allt under de kommande 5 åren.

- I första etappen blir det lägenheter men framöver kommer vi även att bygga radhus. Gunsta ligger nära både Uppsala och Arlanda och här har man både centrum och naturen runt knuten. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris för människor med vanliga plånböcker känns roligt, säger Timo Lumioja, projektledare på BoKlok.

BoKlok-husen kommer att ligga nära både busshållplats, mataffär och förskola men även nära skog och natur. I den andra etappen kommer en ny förskola av typen I ur och skur att byggas tillsammans med ett nytt parkområde.

Gunsta som område är under utveckling och fram till år 2030 räknar Uppsala kommun med att det kommer att byggas cirka 1500 nya bostäder. Kommunens vision för området är en färgrik och hemtrevlig småstad med en blandning av olika bostadstyper för att möjliggöra möten mellan olika generationer. Här har man nära till natur & friluftsliv samtidigt som Uppsala centrum nås på strax över 10 minuter med bil, Arlanda är just runt hörnet och Stockholm endast en timme bort. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event