Gå direkt till innehåll
Här snickras det på BoKlok-tvåan inne på IKEA Västerås
Här snickras det på BoKlok-tvåan inne på IKEA Västerås

Nyhet -

​BoKlok bygger tvåa på IKEA i Västerås

Skruvdragarna går för högtryck inne på IKEAs varuhus i Västerås. Men det är inte IKEA-möbler som skruvas ihop. Det är en BoKlok-tvåa.

På andra våningen på IKEA i Västerås är det febril aktivitet. Här putsas och skruvas det för fullt på BoKloks nya visningslägenhet. 15 december är det invigning. Men redan nu kan kunderna som går förbi kika in och se vad som händer bakom byggplasten.

- Vi får många frågor om vad vi bygger, kanske mest från de mindre kunderna (barnen). De frågar om det går att bo här. Och det gör det väl i princip, men vi föredrar nog att kunderna går hem när IKEA stänger, säger Patrik Polanski och ler.

Han är i vanliga fall produktionschef på BoKlok men axlar just nu rollen som projektledare för bygget på IKEA. Han berättar att visningslägenheten ska användas i försäljningen av BoKlok-projekt i Västerås, nu närmast BoKlok Diamanten på Bäckby i västra Västerås.

- Vi vill ju bygga mer i Västerås så det är perfekt att kunna visa upp hur våra lägenheter ser ut. Just nu håller vi på med att sätta upp mellanväggar. Sen ska vi kakla badrummet och sätta igång med köksmontaget parallellt med att målaren spacklar och målar väggarna.

BoKlok ska bygga 56 lägenheter och radhus som en del i en större utveckling av stadsdelen Bäckby. I området planeras totalt 450 nya bostäder, aktivitetsområden och nya torg och parkstråk. BoKlok, Västerås stad, Ikano Bostad och Mimer (Västerås kommunala bostadsbolag) har gemensamt tagit fram en programförklaring för utvecklingen av Bäckby med fokus på social hållbarhet.

- Vi har träffat många Bäckbybor när vi hade vår utställningsmonter på torget. I samtalen blev det tydligt att man vill se hur lägenheterna ser ut innan man kan tänka sig att köpa. Nu kan kunderna göra det, säger Karin Engsner, Kundansvarig för BoKlok Diamanten.

Bäckby byggdes under miljonprogrammets rekordår på 1970-talet. Då byggdes det bara hyresrätter. Den gemensamma programförklaringen är tydlig med att Bäckby nu skulle gynnas av en större variation av boendeformer och prisnivåer.

- Vi ska bygga bostadsrätter och hoppas därför kunna bredda utbudet av upplåtelseformer så att fler Bäckbybor får möjlighet att äga sitt hem utan att behöva lämna sin stadsdel, familj och vänner, säger Karin Engsner.

15 december blir det invigning av visningslägenheten med bandklippning och julfika.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event