Gå direkt till innehåll
Personerna på bilden har ingen koppling till innehållet.
Personerna på bilden har ingen koppling till innehållet.

Nyhet -

Studenter gillar BoKlok, och vi gillar studenter!

BoKlok står just nu i fokus för tre examensarbeten vid tre olika svenska universitet. Ett av dem skrivs av Carl Asp och Henrik Melin från civilingenjörsprogrammet inom väg- och vattenbyggnad vid Lunds tekniska högskola.

Carl och Henrik ska undersöka kostnader och effektivitet i självförsörjande off-grid-bostadshus, utan koppling till värme- eller elnät, något som BoKlok ser med stort intresse på för framtiden.

Jerker Lessing, forsknings- och utvecklingschef i BoKlok, säger så här om vinsterna med att samarbeta med universiteten och deras exjobbare:

- Vi ser det som en otrolig win-win då vi får tillgång till engagerade och kunniga studenter som kan ägna tid åt frågor som är viktiga för oss. Samtidigt får studenterna verklighetsbaserade problemställningar att jobba med, med chans till framtida anställning.

Vilka är de andra pågående exjobben?

Två studenter från Linköpings universitet ska i sitt exjobb analysera och beskriva hur virket i BoKloks fabrik bör hanteras för att uppnå bästa kvalitet och effektivitet.

En student från Luleå tekniska universitet ska utvärdera hur BoKlok bäst ska väderskydda färdiga husmoduler ur ett kostnads-, miljö- och arbetsmiljöperspektiv.

-Vi bygger ur alla perspektiv hållbara hus och är på ständig jakt efter de bästa lösningarna. Här på BoKlok finns det många spännande frågeställningar att dyka ner i, säger Jerker Lessing.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll