Gå direkt till innehåll
Illustration av gårdssida med balkonger och altaner, BoKlok Arenan på Odenvallen, Östersund.
Illustration av gårdssida med balkonger och altaner, BoKlok Arenan på Odenvallen, Östersund.

Pressmeddelande -

Nu startar BoKlok försäljningen av tredje bostadskvarteret på Odenvallen, Östersund

Tisdagen den 16 november startar försäljningen av BoKlok-lägenheter på Odenvallen i Östersund. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en webbsänd turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Bygget är redan igång, med beräknad inflyttning vintern 2022/2023.

På Odenvallen ska BoKlok bygga ytterligare 36 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Priserna startar på 1 395 000 kr med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen, beräknad ränta, driftskostnad och amortering på ca 7500 kr för en tvårumslägenhet.

- Vi har ju byggt två etapper tidigare på Odenvallen och eftersom de bostäderna var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda fler bostäder som människor med vanliga inkomster har råd med. En av anledningarna till att vi är så prisvärda är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och inte behöver uppfinna hjulet på nytt för varje byggprojekt. En nyhet sedan våra tidigare projekt är att vi nu har solceller på taket, som bidrar till grön fastighets- och hushållsel, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en webbsänd turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta i en digital turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem. Att det sker online, i realtid, gör också processen transparent och rättvis, säger Marie Strand

Det nya kvarteret på Odenvallen kommer att kallas BoKlok Arenan och ligger granne med de tidigare etapperna BoKlok Rinken och BoKlok Sargen. I närområdet finns bl.a. skolor, mataffärer och Storsjöbadet. Precis nedanför tomten finns busshållplats med täta förbindelser till centrum.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 13 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll