Gå direkt till innehåll
Johan Stenis framför sitt nya kloka boende i BoKlok Arboristen på Britsarvet, Falun.
Johan Stenis framför sitt nya kloka boende i BoKlok Arboristen på Britsarvet, Falun.

Blogginlägg -

Klokt livsval för BoKlok-säljaren

På Britsarvet i Falun ligger BoKlok Arboristen, ett nybyggt och småskaligt bostadsområde. Här bor sedan en tid Johan Stenis med sin familj – en både vanlig och samtidigt ovanlig kund. Till vardags arbetar Johan nämligen själv med att sälja kloka hem!

Johan Stenis är kundansvarig säljare på BoKlok och nyinflyttad i BoKlok Arboristen i Falun. Det nya området började byggas hösten 2019 och i januari 2021 gick flyttlasset för Johan och hans flickvän från Sickla i Stockholm till den nybyggda lägenheten på Britsarvet i Falun.

- Vi har bott i en lägenhet på 41 kvm i Sickla i 7-8 år och när vi nu skulle få tillökning så klippte vi till på en 4:a på 85 kvm. Det känns nästan lite för stort ibland, men väldigt härligt såklart! Det hade vi inte haft möjlighet till om vi bott kvar i Sickla.

Johan, som arbetat på BoKlok i 3,5 år, har bott i Stockholm och arbetat från BoKloks kontor där. Sedan coronapandemin bröt ut har dock all BoKloks personal, i den mån de kunnat, arbetat hemifrån. I samband med detta började Johan fundera på om han kanske inte längre behövde vara fysiskt bunden till sin tjänst i Stockholm – möjligheterna med ett digitalt arbetsklimat var plötsligt oändliga!

- Tanken dök upp att kanske flytta hem till familjen i Dalarna, och jag funderade på det ett tag innan jag tog upp det på jobbet. Och där måste jag säga att BoKlok har varit fantastiska! Företaget ställde snabbt om till ett digitalt arbetssätt och en digital köpprocess för våra kunder, vilket verkligen öppnade möjligheten för mig som anställd att jobba på en annan ort. Jag har fått fint stöd av BoKlok som möjliggjort den här förändringen i livet. Det enda som var jobbigt med att flytta var själva flytten – jag ångrar att jag inte anlitade en flyttfirma!

Likt alla bostäder från BoKlok såldes lägenheterna i Falun genom offentlig turordningsdragning, ett tillvägagångssätt framtaget för att det ska bli så rättvist som möjligt. I just BoKlok Arboristen sålde dock inte alla lägenheterna slut meddetsamma, utan en enda lägenhet var kvar att sälja efter att de andra boende flyttat in. När det finns lägenheter kvar efter turordningsdragningen, läggs de ut till allmän försäljning och vem som helst kan köpa, enligt först-till-kvarn-principen.

- Det där är ju en lite lustig historia. Det fanns som sagt bara en lägenhet kvar att sälja efter inflyttning. Jag var själv med och sålde projektet, och ja, man gör ju allt för att det ska bli slutsålt, om det så är att köpa den sista lägenheten själv! säger Johan med ett leende.

BoKlok Arboristen består av 36 lägenheter fördelat på två hus. Cirka en kilometer från centrala Falun ligger det lilla bostadsområdet inbäddat i grönska med naturen runt knuten. I närområdet finns både skola och matbutik, och att promenera in till stan tar endast 5-10 min. För Johan är det helt klart en omställning från livet i Stockholm.

- Det finns såklart både för- och nackdelar med att lämna Stockholm för Falun. Jag saknar verkligen pulsen i Stockholm, och nu i vår kommer nog saknaden av alla uteserveringar att bli stor! Men jag och min sambo väntade tillökning och kände att vi ville bo större och ha närmare till våra respektive familjer. Att då få den här möjligheten, att flytta inom arbetet och dessutom till en nybyggd, stor och renoveringsfri lägenhet, kändes ju helt fantastiskt. Och att få möjlighet till lite gratis hjälp med barnpassning av vår nya lilla familjemedlem skadade ju inte heller – både blivande mor- och farföräldrar blev minst lika glada som vi över denna flytt!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll