Gå direkt till innehåll
Illustration över gårdssida med balkong/altan, BoKlok Åkern.
Illustration över gårdssida med balkong/altan, BoKlok Åkern.

Pressmeddelande -

​Nu startar försäljningen av fler BoKlok-lägenheter i Gnesta

Tisdagen den 14 november påbörjas försäljningen av BoKlok-lägenheter i Österkärv, på Elektron i Gnesta. Turordningsanmälan kan lämnas av alla intresserade mellan kl. 17-19. Vid kvällens slut dras sedan en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre o.s.v. Byggstart är planerad till januari 2018, med beräknad inflyttning vintern 2018/2019.

I Österkärv ska BoKlok bygga 42 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4500 kronor per månad för en tvårumslägenhet. I månadsavgiften ingår också TV och bredband, telefoni, värme, vatten och sophantering.

- Det känns jättetrevligt att erbjuda ytterligare bostäder i Gnesta då våra tidigare hem vid Folkparksstigen varit mycket uppskattade. Stora delar av våra hus byggs i fabrik där vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och tänka i stora volymer - vilket gör att människor får möjlighet att bo i hållbara bostäder till ett bra pris, säger Lary Adnan, projektledare på BoKlok.

Alla BoKlok-hem säljs efter principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas därför genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får utifrån den välja den BoKlok bostad som passar dem bäst.

- Våra kunder har såklart olika önskemål om sina boenden; vissa vill ha mycket plats, andra lite mindre, vissa vill inte bo i markplan och andra tycker att det är härligt att kunna gå rakt ut från vardagsrummet. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, men genom ett rättvist tillvägagångssätt, säger Lary Adnan.

De nya bostäderna kommer att kallas BoKlok Åkern och ska byggas i Österkärv, ca 1,5 km från Gnesta centrum. Här bor man mitt i den sörmländska naturen som bjuder på äventyr för alla intressen, åldrar och säsonger. Samtidigt finns både mataffärer, restauranger, caféer, apotek, vårdcentral, förskolor, skolor och bra kommunikationer alldeles i närheten. Med region- och pendeltåg når man Södertälje på 25 minuter och Stockholm C på 38 minuter. Åt andra hållet är Nyköping och Skavsta flygplats endast 35 minuter bort och det finns goda tågförbindelser från Gnesta mot Linköping, Göteborg och Örebro.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll