Gå direkt till innehåll
Illustration av kök, BoKlok småhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltigt projekt.
Illustration av kök, BoKlok småhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutgiltigt projekt.

Pressmeddelande -

​Efter vårens succé - BoKlok tillbaka med nya småhus på Telestadshöjden, Växjö

På Telestadshöjden på Teleborg i Växjö kommer BoKlok att bygga ytterligare 24 rad-, par- och kedjehus, efter succén med föregående etapp av enfamiljshus i området. Försäljningen kommer att starta i mars 2021 och beräknad inflyttning är våren 2022.

-Vi är väldigt glada att bygga ännu mer här på Telestadshöjden. Vi håller just nu på att färdigställa ett annat kvarter här och eftersom efterfrågan var så stor efter de bostäderna, känns det kul att nu kunna erbjuda fler kloka hem här i Växjö, säger Simon Wedeborg, projektchef på BoKlok.

Husen har 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. De byggs som bostadsrätter och har ett frånpris på 2 195 000 kronor och en avgift till bostadsrättsföreningen på ca 4990 kronor per månad.

- Vår målsättning är alltid att bygga hem som så många som möjligt kan ha råd med. Vi håller våra priser nere genom vår smarta tillverkning, som sker inomhus i fabrik. Vi bygger efter samma ritning om och om igen vilket sparar in på både material, resurser och miljön. Och insidan av husen, med sin skandinaviska, ljusa design, gör det möjligt för varje familj att sätta sin egen prägel på hemmet, säger Simon Wedeborg.

På Teleborg i området Telestadshöjden växer ett nytt bostadsområde fram och BoKlok är en av de första aktörerna som bygger i området. BoKlok Trollsländan, som det nya kvarteret heter, är tredje etappen som BoKlok planerar att bygga på Telestadshöjden. Området ligger nära sjöar, skogar, parker och dagvattendammar. Här finns närhet till skola, förskola, universitet och mataffärer. I närheten finns busshållplats med regelbundna avgångar till centrala Växjö. Förutom nya bostäder kommer det också att byggas förskola, F-9-skola och idrottshall i området.

BoKloks bostäder fördelas genom offentlig turordningsdragning som kommer att ske via en livesändning online. Alla intresserade kan anmäla sig till dragningen via BoKloks hemsida. En turordningslista upprättas och kunder får sedan välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll