Gå direkt till innehåll
Översiktsillustration av det nya BoKlok-kvarteret på Telestadshöjden i Växjö.
Översiktsillustration av det nya BoKlok-kvarteret på Telestadshöjden i Växjö.

Pressmeddelande -

​BoKlok är först ut med nya bostäder på Telestadshöjden, Växjö

På Telestadshöjden i Växjö ska BoKlok bygga 67 bostadsrätter med planerad byggstart nu till hösten. Det nya kvarteret kommer bestå av 19 radhus, kedjehus & parhus samt 48 lägenheter fördelat på sex tvåvåningshus. Försäljningen kommer att starta i juni 2020, med beräknad inflyttning vintern 2021.

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Telestadshöjden här i Växjö, med bostäder som vanliga människor har råd med. Att vara först ut att bygga är såklart kul, men också en utmaning. Vi hoppas, och ska göra allt vi kan, för att man ska förstå hur kvarteret och bostäderna kommer se ut när allt är klart, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

De nya bostäderna byggs alla som bostadsrätter, med en bostadsrättsförening för husen och en för lägenheterna. Husen har fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan, med pris från 1 995 000 kr och med en månadsavgift på ca 4900 kr. Lägenheterna har ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Priset för en tvårumslägenhet är från 1 195 000 kr med en månadsavgift på ca 3100 kr.

- Vi kan hålla våra låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger alla våra bostäder inomhus i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen och vår personal från väder och vind, säger Peter Johnson.

På Telestad, precis bredvid det redan befintliga bostadsområdet Vikaholm, kommer det nya området Telestadshöjden växa fram de närmsta åren. Förutom bostäder ska det byggas en helt ny skola F-9, och en grönstrukturplan finns för hela området där bland annat parker, aktivitetsytor och dagvattendammar ska anläggas och mycket skog bevaras. Här ska Boklok Alven med rad-, par- och kedjehus, samt BoKlok Pysslingen med lägenheter, ligga. Förutom närhet till naturen och sjöar finns skolor, universitetet och buss in till centrum i närområdet.

Med anledning av rådande virustider och för att förhindra spridningen av Covid-19 har BoKlok valt att göra delar av köpprocessen onlinebaserad. Det betyder bland annat att säljstarten av de nya bostäderna kommer att genomföras via en livesändning istället för att alla intresserade samlas fysiskt. I övrigt är allt som vanligt med den rättvisa turordningsdragningen som avgör i vilken ordning man får välja bostad. På detta sätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration av de nya kedjehusen i BoKlok Trollsländan, Teleborg, Växjö.

BoKlok startar försäljning av ett nytt kvarter med radhus, parhus och kedjehus på Teleborg, Växjö

Onsdagen den 17 mars startar försäljningen av BoKlok-hus på Teleborg i Växjö. För att ha möjlighet att köpa en av de 24 bostadsrättshusen ska man anmäla intresse och sedan delta under säljstarten och den livesända turordningsdragning som bestämmer i vilken ordning man får välja bostad. Byggstarten är planerad till i maj 2021, med beräknad inflyttning våren 2022.