Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med balkonger & altaner, BoKlok Polarnatten i Gällivare.
Illustration av trädgårdssida med balkonger & altaner, BoKlok Polarnatten i Gällivare.

Pressmeddelande -

Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Gällivare!

På onsdag, den 23 oktober, startar försäljningen av de kommande BoKlok-lägenheterna på Heden i Gällivare. 36 lägenheter ska byggas på en central tomt i staden, som en del av utvecklingen av framtidens Gällivare. Projektet kommer att kallas BoKlok Polarnatten. Byggnationen är planerad att starta under hösten 2019, och inflyttning kan ske hösten 2020.

BoKlok har ett nära samarbete med Gällivare kommun i arbetet med att utveckla framtidens Gällivare. Byggnationen i Gällivare hänger samman med den avveckling av bostäder som kommer att ske i Malmberget, då ca 3200 personer kommer att behöva ett nytt boende innan 2032.

- Vi välkomnar BoKloks beslut att starta bostadsprojektet Polarnatten i kvarteret Överläraren. Gällivare kommun och BoKlok har under en tid fört en konstruktiv diskussion om att skapa förutsättningar för ett byggprojekt i attraktivt läge, säger Lennart Johansson, chef för samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen, och fortsätter;

-BoKlok har ett intressant koncept för bostadsbyggande som bidrar till ett ökat och varierat utbud av lägenheter i Gällivare. Projektet Polarnatten är en viktig pusselbit i att förverkliga kommunens vision om en ”Arktisk småstad i världsklass”!

Säljstarten av de 36 nya BoKlok-lägenheterna kommer att äga rum på Quality Hotel Lapland i Gällivare den 23 oktober. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17–18.30. Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning vilket betyder att en turordningslista upprättas vid säljstartstillfället och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

- Alla har olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får våra kunder möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Under säljstarten samlar vi också kunderna och alla får träffa sina blivande grannar, vilket känns fint, säger Elin Bergström Fjellborg, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna på Heden kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm och byggs som bostadsrätter. Priserna startar på 1 175 000, med boendekostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta, på ca 4400 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

Det nya kvarteret på Heden, BoKlok Polarnatten, kommer att ligga nära mataffärer, Hedskolan och kollektivtrafik. Alla lägenheter får ett utvändigt förråd och det finns en parkeringsplats per bostad att hyra. På innergården kommer det att göras plats för en stor gemensamhetsyta med grill och lekplats.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt drygt 11 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Vid våra säljstarter stoppas turordningsanmälningarna i BoKlok-lådan, och vid slutet dras de i tur och ordning - en turordningsdragning, helt enkelt!

På BoKlok kör vi turordningsdragning - inte lottning!

BoKlok säljer bostäder på ett annorlunda sätt än andra bostadsutvecklare. Till exempel samlar vi alla intressenter på IKEA vid säljstarten istället för att träffa dem en och en. Det är ett av många sätt att hålla nere försäljningskostnaderna på. Det är också ett sätt att säkerställa en rättvis och demokratisk försäljning som är lika för alla - oavsett plånbokens storlek eller köparens bakgrund.