Gå direkt till innehåll
Illustration av interiör, sovrum, BoKlok-lägenhet. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt.
Illustration av interiör, sovrum, BoKlok-lägenhet. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt.

Pressmeddelande -

​Gällivare växer när BoKlok planerar 36 bostadsrätter

På Heden i Gällivare ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under hösten 2019, och inflyttning kommer att ske redan under våren 2020.

- Det är första gången vi bygger här i Gällivare och vi är väldigt glada att få utveckla ett nytt område med kloka bostäder. Vi har satsat på ett småskaligt bostadsområde med centralt läge och en väldigt kort inflyttningstid. De som köper här i höst kan njuta av kaffe på balkongen redan i vår!, säger Elin Bergström Fjellborg, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och alla lägenheter får altan eller balkong samt ett utvändigt förråd. På innergården kommer det att göras plats för en stor gemensamhetsyta med grill och lekplats. Det kommer även finnas en parkering per bostad att hyra.

- Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Elin Bergström Fjellborg.

I närområdet kring det nya kvarteret, BoKlok Polarnatten, finns både skola, mataffär och nära till kollektivtrafiken. Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten som är planerad att hållas på orten. Utifrån turordningslistan får kunder sedan välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Ett sådant tillvägagångssätt utesluter budgivning och ger alla samma chans att få köpa. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll