Gå direkt till innehåll
Illustration av entrésida som vetter ut mot gemensam gård med grönytor, lägenheterna i BoKlok Pysslingen i Växjö.
Illustration av entrésida som vetter ut mot gemensam gård med grönytor, lägenheterna i BoKlok Pysslingen i Växjö.

Pressmeddelande -

​67 nya bostadsrätter i Växjö säljs rättvist online

Onsdagen den 3 juni kl. 17.30 startar BoKlok försäljningen av 19 enfamiljshus och 48 lägenheter som ska byggas på Teleborg i Växjö. Alla kan anmäla intresse och ges sedan möjlighet att i realtid se den livesända säljstarten med turordningsdragning som avgör i vilken ordning man får välja bostad. Byggstart för de nya bostäderna är planerad till hösten 2020, med beräknad inflyttning vintern 2021.

De nya bostäderna från BoKlok fördelas genom offentlig turordningsdragning, som med anledning av Coronaviruset gjorts onlinebaserad. Det betyder att alla som lämnar intresse ges möjlighet att anmäla sitt deltagande till turordningsdragningen. Dragningen sker sedan via en livesändning på webben, där det avgörs vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två, nummer tre osv. Detta tillvägagångssätt ger alla samma chans till de nya bostäderna, då budgivning utesluts.

- För att folk ska våga följa sina bostadsdrömmar och köpa ett nytt hem i dessa oroliga tider, har vi gjort vad vi kan för att det ska kännas lite tryggare. Säljstarten sker nu online så att man kan följa den hemifrån, och vi har dessutom sänkt förskottsbeloppet man som kund betalar för sitt nyköpta hem – till 10 000 kr för alla bostäder under hela 2020, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

På Teleborg och det nya området Telestadshöjden ska BoKlok bygga 19 kedje-, par-, och radhus samt 48 lägenheter. Bostäderna byggs alla som bostadsrätter, med en bostadsrättsförening för husen och en för lägenheterna. Husen har fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan, med pris från 1 995 000 kr och med en månadsavgift på ca 5000 kr. Lägenheterna har ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Priset för en tvårumslägenhet är från 1 195 000 kr med en månadsavgift på ca 3100 kr.

- Det känns väldigt roligt att vara första byggaktör att utveckla Telestadshöjden. Kommunen har verkligen stora planer för området. Det är därför lite extra kul att just här bygga våra bostäder, som passar alla oavsett ålder, plånbok eller familjestorlek, säger Peter Johnson.

Det nya området Telestadshöjden, bredvid det befintliga bostadsområdet Vikaholm, är under utveckling. Bl.a. bostäder, grönområden och en ny skola planeras och det är här Boklok Alven med rad-, par- och kedjehus, samt BoKlok Pysslingen med lägenheter, kommer att ligga. Förutom närhet till naturen och sjöar finns skolor & universitetet i närområdet, och buss in till centrum. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner



BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmre 12 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll