Gå direkt till innehåll
Illustration av trädgårdssida med egen altan och grästäppa, BoKlok Skördelyckan, Mosås, Örebro.
Illustration av trädgårdssida med egen altan och grästäppa, BoKlok Skördelyckan, Mosås, Örebro.

Pressmeddelande -

BoKlok startar försäljningen av ytterligare 35 par- och radhus i Örebro

Fredagen den 10 juni startar försäljningen av BoKlok-hus i Mosås i Örebro. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till hösten 2022, med beräknad inflyttning hösten 2023.

I Mosås, Örebro ska BoKlok bygga 35 par- och radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen liten trädgård och plats för två bilar på uppfarten. Husen säljs som bostadsrätter och priserna startar på 2 395 000 kr och har en månadskostnad till bostadsrättsföreningen på 4813 kr.

- Vi har ju byggt här i Mosås tidigare och eftersom de husen var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda fler bostäder som människor med vanliga inkomster har råd med. En av anledningarna till att vi är så prisvärda är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och inte behöver uppfinna hjulet på nytt för varje byggprojekt, säger Jonas Jehander, projektchef på BoKlok.

På BoKlok byggs alla bostäder på ett innovativt och industriellt sätt. Genom tillverkningsmetoden och förutsägbarheten kan hållbara lösningar återupprepas och implementeras i alla områden. Alla hem från BoKlok byggs i trä, ett av de mest hållbara byggnadsmaterialen.

- Vårt mål är att bli klimatneutrala till år 2030. Det ställer såklart stora krav på hur vi arbetar och hur vi bygger våra hus. Förutom att husen byggs i trä, har vi i det här området också solceller på taken samt laddboxar till varje bostad. Genom vårt sätt att bygga och att ständigt utveckla smartare och mer hållbara lösningar skapar vi en god grund för att nå vårt mål och verkligen göra en insats för klimatet, säger Jonas Jehander.

Det nya kvarteret, BoKlok Skördelyckan, kommer likt alla bostäder från BoKlok fördelas genom en öppen turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att delta i en digital turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt får alla samma chans att köpa.

BoKlok Skördelyckan byggs bredvid det slutsålda radhusprojektet BoKlok Lyckoåsen. I närområdet finns matbutik, skolor och förskolor. En ny förskola byggs i närheten av tomten och planeras stå klar till sommaren. På gångavstånd från området går bussar till Örebro och Kumla och E20 ligger på 5 minuters avstånd med bil.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet för de många människorna. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder och finns idag i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll