Gå direkt till innehåll
​Vad ska vårt mest hållbara projekt någonsin heta?

Blogginlägg -

​Vad ska vårt mest hållbara projekt någonsin heta?

I Sege park i Malmö bygger vi på BoKlok vårt mest hållbara projekt någonsin. Jo, det vågar vi faktiskt påstå! Trots att vi redan idag sätter solceller i alla våra nybyggda lägenhetsområden och vårt projekt BoKlok Esplanaden blivit ett av Skanskas mest hållbara projekt – i världen – tror vi att Sege park i Malmö kommer att slå allt detta.

Varför då?
I området Sege park samarbetar BoKlok med Malmö stad och 11 andra aktörer, för att genom både om- och nybyggnation skapa 1000 nya bostäder på det gamla sjukhusområdet.

Husen BoKlok bygger här ska ha en kombination av solceller, batterier och vindkraftverk på tak som kommer att vara snälla både för miljön och de boendes plånböcker. Det kommer också att skapa möjligheter för de boende att vara självförsörjande på värme och fastighetsel. En sträng vintervecka eller fyra sommarveckor ska huset kunna vara helt utanför ordinarie nät. Det kallar vi framtidens hållbara boende!

Ambitionen är också att dra ned vattenförbrukningen radikalt, mellan 60-80%, och det helt utan att påverka livsstilen för de som ska bo där – utan enbart genom att använda smart teknik.

I Sege park vill BoKlok vara med och skapa ett möte mellan det nya och det gamla, och planera för både väntade och oväntade möten mellan människor. En social handlingsplan är därför också framtagen för området, och med koppling till FN:s globala planerar vi för gröna miljöer, odlingar, delningsmöjligheter för boende, cykelverkstad, biologisk mångfald och praktikplatser under byggtiden.

Hjälp oss att välja namn!
Nu behöver vi din hjälp! Vi behöver ett namn på vårt nya kvarter i Sege park. Har du bra fantasi och tror att du kan komma på ett bra, roligt eller finurligt namn som beskriver vad vårt nya bostadsområde egentligen handlar om? Då tycker vi att du ska vara med och tävla!

Skicka ditt namnförslag till nomineringarboklok@skanska.se senast den siste april. Tävlingen kommer att pågå hela april månad, och v. 19 kommer vi sedan att avslöja det vinnande namnet. Håll utkik på våra sociala medier för det!

För varje inkommet förslag skänker vi 50 kr till stiftelsen Botildenborg i Malmö, som arbetar med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Totalsumman kommer vi sedan att dubbla i slutet av månaden, så att stiftelsen Botildenborg för varje inkommet förslag får 50+50 kronor från oss på BoKlok. Den som kommer på det vinnande namnet får också välja ytterligare en organisation som arbetar med hållbarhet i någon form, som vi sedan skänker 1000 kr till.

Låt fantasin flöda, och ge oss dina bästa förslag!

Mer om Sege park
Hållbarhet, delningsekonomi och stadsodling är nyckelord för alla företag och byggaktörer som är med i utvecklingen av det som ska bli Malmös nya klimatsmarta stadsdel.

Några av de saker som är ledord för utvecklingen av Sege park är cirkulärt tänk, återbruk av material, delningstjänster för området, sociala hubar och ytor, samhörighet och ekologi. Det blir helt enkelt en ny stadsdel utifrån alla hållbarhetsaspekter, och vi på BoKlok är stolta över att vara med och bygga det nya Sege park.

BoKlok kommer att bygga 24 lägenheter i området, i bostadsrättsform. Det kommer att vara både ettor, tvåor och fyror. För att kunna bygga så klimatsmart som möjligt kommer vi att använda innovativa tekniker som vi aldrig använt förut.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll