Gå direkt till innehåll
BoKloks Etik- och mångfaldsansvarig Ewa Magnusson tillsammans med Lena Friblick, stiftelsen Botildenborg, och Botildenborg-praktikanten Basel Habash. Foto: Victor Pandurescu/SR
BoKloks Etik- och mångfaldsansvarig Ewa Magnusson tillsammans med Lena Friblick, stiftelsen Botildenborg, och Botildenborg-praktikanten Basel Habash. Foto: Victor Pandurescu/SR

Blogginlägg -

Botildenborg navet i satsning på social hållbarhet

Sedan snart ett år tillbaka ingår BoKlok tillsammans med stiftelsen Botildenborg i ett samarbete kring social hållbarhet på Rosengård i Malmö. Det gamla kråkslottet Botildenborg renoveras nu för fullt, och ska när det står färdigt utgöra navet för satsningen. P4 Radio Malmöhus besökte Botildenborg och pratade då social hållbarhet med BoKloks Etik- och mångfaldsansvarig Ewa Magnusson.

- Det var i samband med att vi började skissa på ett nytt bostadsområde på Rosengård som vi kom i kontakt med Lena Friblick och stiftelsen Botildenborg, säger Ewa Magnusson, Etik- och mångfaldsansvarig på BoKlok. Vi tittade på hur man kan stärka arbetet med social hållbarhet i och omkring det projektet.

Bakgrunden till samarbetet var dels en möjlighet för BoKlok att stärka upp arbetet kring social hållbarhet, men även en klausul i markanvisningsavtalet som tecknades mellan BoKlok och Malmö stad.

- Vi gör detta dels för att skapa ökad sysselsättning, men också för att öka kunskapen om mångfald och integration inom BoKlok, säger Ewa Magnusson.

Mer konkret handlar BoKlok samarbete med stiftelsen om att kunna erbjuda praktikplatser åt nyanlända svenskar. 

- Vår första praktikant började den 20 mars. Han ska arbeta i tre månader på ett av våra projekt i Svedala, berättar Ewa Magnusson.

Totalt kommer BoKlok erbjuda 20 praktikanter arbetstillfällen över en 3 årsperiod,

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Illustration av vardagsrum, BoKlok radhus. OBS! Bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukt

​BoKlok bygger 41 radhus i Rosengård, Malmö

I Västra Kattarp i stadsdelen Rosengård, ska BoKlok bygga 41 radhus i bostadsrättsform. Försäljningen kommer att starta under hösten 2019, med beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

Illustration av entrésida med förstukvist och eget förråd, samt härliga grönytor, BoKlok Botildenborg i Malmö.

​Nu startar försäljningen av BoKlok-radhus i Västra Kattarp, Rosengård, Malmö

Torsdagen den 10 oktober startar försäljningen av BoKlok-radhus i Västra Kattarp på Rosengård. Säljstarten kommer att vara på IKEA Malmö och Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 17-19. Byggstart är planerad till våren 2020, med beräknad inflyttning vintern 2020/2021.

Social hållbarhet i fokus vid marktilldelning i Rosengård

Social hållbarhet i fokus vid marktilldelning i Rosengård

Ca 45 bostadsrättsradhus ska uppföras av BoKlok vid Rosengårdsfältet i Malmö. Markanvisningen för marken intill Botildenborgs vattentorn innehåller flera sociala klausuler om riktade insatser främst mot barn och unga samt personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Målsättningen med de sociala hållbarhetsaktiviteterna är att motverka utanförskap och främja sysselsättningen.

Hållbarhet x 4

Hållbarhet x 4

Säg hållbarhet, och du tänker kanske främst på miljön och ekologisk hållbarhet. Det gör vi på BoKlok med. Men vi lägger också mer i begreppet. Vi menar att allt vi bygger ska vara socialt, ekonomiskt, miljömässigt och tekniskt hållbart. Hållbarhet x 4, kallar vi det.

​Vad ska vårt mest hållbara projekt någonsin heta?

​Vad ska vårt mest hållbara projekt någonsin heta?

I Sege park i Malmö bygger vi på BoKlok vårt mest hållbara projekt någonsin. I samarbete med Malmö stad och 11 andra aktörer utvecfklas en ny, hållbar stadsdel. Nu behöver vi hjälp att komma på vad den ska heta. Var med och tävla!

Barn från Sorgenfri förskola, tillsammans med Cornelia Altgård, förbereder färgning med växter i skolträdgården hos stiftelsen Botildenborg, Malmö.

Nyfikenhet, odling och maskar - BoKlok på besök i Botildenborgs skolträdgård!

Under våren genomförde BoKlok en tävling för namnet till vårt mest hållbara projekt någonsin. För varje inkommet svar i tävlingen skänktes en summa pengar till stiftelsen Botildenborg, som med sin bas i närheten av Rosengård i Malmö har en uttalad profil kring hållbarhet, samhällsinsatser och social hållbarhet. Nyligen besökte BoKlok skolträdgården för att se hur pengarna hade använts.